Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 21 iunie. Caniculă și zăpușeală în vest, sud și zona centrală. Vântul devine mai activ

Ziua de vineri ne aduce caniculă și multă zăpușeală în vest, în sud și zona centrală. Doar pe la munte e posibil să vină o aversă-două, iar vântul este ceva mai activ în sudul și în sud-vestul țării.  

Maximele pleacă de la 24 de grade pe litoral și ajung la 38 de grade în vestul României.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici atmosfera se menține însorită, dar temperaturile scad față de ieri. Chiar și așa, în Bărăgan se face foarte cald. Se ating 33 de grade și disconfortul termic rămâne destul de ridicat. Cel mai bine o să fie pe litoral - cel mult 26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o zi frumoasă și o amiază călduroasă, cu 31-32 de grade. La noapte se înseninează complet și minimele ajung la 17-18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri. Temperaturile urcă până la 30-31 de grade. Norii apar destul de rar și nu sunt semne de ploaie. Ieri vântul a bătut destul de tare, dar astăzi nu prea se simte.

Citește și
romania ucraina
Nicolae Stanciu, prima reacție după victoria României cu Ucraina: „Ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. E de neegalat”

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se încălzește față de ziua trecută. Maximele depășesc 30 de grade. Crește și disconfortul termic. Doar în zonele de munte s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată.

În vestul țării aerul se încinge foarte tare. După prânz se instalează canicula. Se ating 38 de grade la umbră și atmosfera devine sufocantă. La munte pot să apară câțiva nori de ploaie, dar asta în a doua parte a zilei.

Și în Transilvania o să fie exagerat de cald pentru această perioadă. Canicula ajunge și aici, iar la Alba Iulia sunt anunțate 37 de grade. În plus, disconfortul termic o să fie foarte ridicat, iar în vestul Carpaților Meridionali, mai pe seară, vor fi ceva condiții de ploaie.

În Oltenia urmează încă o zi fierbinte, cu soare, multă zăpușeală și 36-37 de grade în termometre. Nu uitați că acestea sunt valori măsurate la umbră, pentru că la soare o să fie mai cald de atât.

În ținuturile sudice temperaturile pierd câteva grade față de ieri, dar chiar și așa vremea rămâne foarte caldă. Se ating 34-35 de grade, iar indicele de confort termic depășește pragul critic și aerul devine greu de respirat.

Vremea în București

În București avem o amiază caniculară, cer senin, un pic de vânt și 35 de grade la umbră. Ieri au fost 38 de grade. Urmează o noapte senină, cu o minimă în jur de 19 grade.

Vremea la munte

Și la munte o să fie foarte cald. După-amiaza s-ar putea să vină o aversă-două în masivele vestice, dar în cea mai mare parte a zilei o să fie vreme frumoasă.

Vremea la mare

La mare găsim vreme excelentă de plajă - soare, briză plăcută și temperaturi suportabile, în jur de 24-25 de grade. Apa mării are 22 23 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult