Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 21 iulie. Canicula persistă în România pe timpul zilei. Pe seară vin averse în vest, nord și centru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vineri o să fie foarte cald în jumătatea sudică, pe unde o să avem caniculă și disconfort termic ridicat. Ploile vin după-amiază în zonele de munte, iar pe seară instabilitatea crește în vest, în nord și în centru.  

Maximele pleacă de la 26 de grade în Maramureș și ajung la 37 de grade în sudul Olteniei și Muntenia.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan scăpăm de ploi, dar aerul se încălzește foarte tare și se ating 36 de grade în Bărăgan. Din cauza umezelii ridicate, atmosfera devine sufocantă chiar și acolo unde nu este caniculă. Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță o zi cu soare și o amiază călduroasă, cu multă zăpușeală și 34 de grade la umbră.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme frumoasă și temperaturi acceptabile, de până la 30-31 de grade. Pe seară și mai ales după lăsarea nopții apar ploi torențiale, cu grindină și intensificări de vânt.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă în orele serii. Vor fi descărcări electrice, condiții de grindină și vijelii. Până atunci avem vreme bună și cel mult 28-29 de grade. Și pentru că la Bonțida, la festivalul Electric Castle continuă tradiția, să știți că diseară și la noapte se anunță ploi zdravene și aici.

Citește și
taifun
Taifunul Talim face ravagii după valul de caniculă. Furtuna a lovit puternic cu rafale de vânt teribile și valuri uriașe

În vestul țării se încălzește din nou și temperaturile ating pragul caniculei în Banat. Crește și disconfortul termic, dar la apropierea serii se înnorează și apar ploi consistente.

În Transilvania, ploile vin după-amiaza la munte, iar mai târziu instabilitatea crește peste tot. Vor fi perioade cu averse abundente, însoțite de fenomene electrice și vânt puternic. Temperaturile se mențin ridicate: ajung la 30-31 de grade.

În Oltenia revine canicula, temperaturile urcă până 36-37 de grade la umbră și atmosfera va fi sufocantă. Noaptea aduce ploi torențiale și multă instabilitate, mai ales în nordul provinciei.

Căldură mare avem și în ținuturile sudice și până la 37 de grade în Lunca Dunării. Atmosfera se menține însorită pe timpul zilei, iar la noapte s-ar putea să vină o aversă, două și aici.

Vremea în București

În București avem încă o amiază caniculară, cu 36 de grade la umbră și un aer greu de respirat. La noapte se înnorează și apar ceva condiții de ploaie, iar minima ajunge la 22 de grade.

Vremea la munte

La munte găsim temperaturi suportabile, vreme bună în prima parte a zilei, înnorări și averse ceva mai târziu. În Carpații Meridionali se pot strânge cantități mari de apă și vor fi vijelii puternice.

Vremea pe litoral

La mare se anunță o zi însorită și o amiază călduroasă, cu stres termic accentuat. Temperaturile urcă până la 31 de grade, iar vântul rămâne destul de insistent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult