Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 19 septembrie. Ce zone din țară vor fi cu temperaturi în scădere și multe ploi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de joi aduce vreme frumoasă în vest și în sud-vest; înnorări și ploi în celelalte regiuni și cantități mai însemnate de apă în sud-estul României. Maximele pleacă de la 16...17 grade în depresiuni și ajung la 25...26 de grade în ținuturile vestice.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune. Începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se înnorează treptat. Vin și ploile, iar în Dobrogea se pot strânge peste 25 de litri de apa pe metru pătrat. Se intensifica și vântul și se face mai frig decât ar trebui. Maximele nu mai trec de 21 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei urmează o zi mohorâtă, cu temperaturi în scădere și multe ploi. Vântul bate mai tare în sudul Moldovei. După cele 25 de grade de miercuri, joi vor fi cel mult 21 de grade.

Vremea se răcește și în nordul Moldovei și în Bucovina. Temperaturile coboară sub 20 de grade în multe zone. Doar pe la Iași se ating 23 de grade. Atmosfera se menține închisă și o să plouă pe timpul zilei. Joi seară și joi noapte cerul se degajează treptat. În nordul Transilvaniei și în Maramureș este senin în orele dimineții. Mai târziu apar ceva înnorări, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse. Maximele ajung la 22...23 de grade, după ce miercuri au fost 27 de grade în această zonă.

În ținuturile vestice avem soare, vreme bună și o atmosferă foarte plăcuta în miezul zilei. Pe aici se ating 25, poate 26 de grade și nu vorbim deloc despre ploi.

În schimb, în Transilvania se adună norii și o să plouă în special în estul provinciei. Mai vin ceva ploi în zonele de munte, pe unde și vântul bate destul de tare. Acum a fost emis un cod galben de ceață în județele Brașov și Sibiu, valabil până la ora 9. Se răcește față de ziua trecută. Maximele se opresc la 21 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia se mai încălzește puțin. Avem o zi plăcuta, cu soare, câțiva nori și temperaturi agreabile, care ajung la 25, poate 26 de grade. La noapte ploile ajung și în această zonă.

În sudul țării, după o dimineață însorită, cerul se umple de nori, iar după prânz cresc șansele de ploaie. Miercuri au fost 26 de grade pe la Giurgiu. Joi vor fi doar 21...22 de grade - temperaturi mai scăzute decât ar trebui.

Și în Bucurest se aduna norii și o să plouă în a doua parte a zilei și la noapte. Vântul devine mai insistent. Maxima, în scădere față de miercuri, se oprește la 21 de grade. Minima ajunge la 13 grade.

La munte se înnorează din când în când. O să plouă în Carpații Orientali, iar după lăsarea nopții ploile se mută în zona Meridionalilor. Vântul bate destul de tare, iar temperaturile se mențin la valorile de miercuri.

Vremea se răcește însă la malul mării. Vor fi cel mult 22 de grade prin stațiuni. Atmosfera devine instabilă. Apar averse destul de consistente, cu descărcări electrice și vânt intens. Apa mării are 21 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult