Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică temperaturile continuă să crească și se face mai cald decât în mod obișnuit, insă va crește și instabilitatea.  

După-amiază vin ploi zgomotoase în zonele de deal și de munte. În rest, se anunță vreme mai bunã, iar maximele pornesc de la 17 grade pe litoral și vor ajunge pană la 28 de grade în Crișana.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se înnorează din când în când, dar nu o să plouă. Vântul va avea intensificări la malul mării, iar temperaturile mai ridicate decât sâmbătă, se opresc la 23 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi schimbătoare. Se încălzește și se face mai cald decât în mod obișnuit. La amiaza se ating 26 de grade la Focșani.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vor fi înnorări și câteva averse în zonele înalte, dar apare și soarele pe parcursul zilei. Temperaturile cresc simțitor față de sâmbătă și se vor înregistra 25 de grade la Iași și Bacău.

Citește și
soare
Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, se mai aduna norii și vor aduce averse la deal și la munte, nu lipsesc perioadele cu soare, iar termometrele vor indica cel mult 26 grade.

În vestul României, avem o zi caldă și până la 28 de grade la Oradea. Avem vreme bună la începutul zilei, însă mai târziu vin averse cu descărcări electrice și se pot strânge 30 litri de apã pe metru pãtrat. Vântul bate mai tare în sudul Banatului, iar ploile continuă și după lăsarea nopții.

În Transilvania, găsim înnorări și ploi consistente, mai ales în zonele de deal și de munte. Se face mai cald decât sâmbătă, iar la Târgu Mureș se ating 26 de grade.

În Oltenia se anunță perioade cu înnorări, averse locale și un vânt destul de activ. Se arată trecător și soarele, iar la capitolul temperaturi stăm mai bine decât sâmbătă. Vor fi în jur de 23-24 de grade.

Și în ținuturile sudice se face mai cald și maximele ajung pe la 24 de grade. Avem soare cu nori dar și câteva reprize de ploaie.

Vremea la munte

Și în zonele de munte se mai încălzește puțin. Pe parcursul zilei vor fi mai multe reprize cu ploi zgomotoase. Vântul va crește în intensitate, vor fi condiții de grindină și sunt posibile vijelii.

Vremea în București

În București, duminică se mai încălzește puțin și maxima va ajunge pe la 25 de grade. Spre seară, mai apar câțiva nori, însă șansele de ploaie sunt reduse. Urmează o noapte cu atmosferă liniștită și în jur de 12 grade spre dimineață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult