Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 18 august 2022. Caniculă în sudul și în vestul țării. Regiunile în care va ploua

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de astăzi ne aduce încă o amiază caniculară în sudul și în vestul țării.

În a doua parte a zilei, în est, în sud-est și la munte se înnorează și vin câteva reprize de ploaie, iar maximele pleacă de la 27 de grade în zona Moldovei și ating 37...38 de grade în vest și în sud-vest.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde vor fi perioade însorite, dar după-amiaza se aduna norii și vin câteva serii de averse zgomotoase. Maximele ajung la 32 de grade în Bărăgan, iar căldură devine sufocantă după prânz.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ploile apar tot în a doua parte a zilei. Până atunci avem vreme frumoasă, cu soare și cel mult 31 de grade în termometre.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina instabilitatea crește treptat, iar după orele prânzului se înnorează și o să vină câteva reprize de ploaie, cu tunete și fulgere. Pe-aici temperaturile se mențin la valori suportabile și nu vor fi mai mult de 30 de grade.

Citește și
canicula
Vremea astăzi, 17 august. Canicula se întoarce în forță. Până la cât urcă temperaturile

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasa și o amiaza călduroasă, cu maxime de 33 de grade în zona Maramuresului. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și vom resimți stresul termic accentuat.

În ținuturile vestice va fi năucitor de cald. Se vor înregistra 37, poate chiar 38 de grade la umbră și atmosfera devine de-a dreptul înăbușitoare după orele prânzului.

În Transilvania, în zona montană vor fi ceva înnorări și averse, în a doua parte a zilei. La altitudini mari se pornește vântul, dar în rest se anunță o zi însorită, cu temperaturi de la 28 de grade în depresiuni până la 33 de grade în zona Alba Iulia.

În Oltenia urmează o zi toridă, cu cer mai mult senin și maxime de până la 37, poate chiar 38 de grade. Căldura devine sufocantă după prânz și indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.

În ținuturile sudice maximele se opresc sub pragul caniculei, dar tot va fi foarte cald. În Lunca Dunării se vor înregistra 34 de grade, iar disconfortul termic va fi foarte pronunțat.

Vremea în București

În București norii apar destul de rar și nu prea sunt semne de ploaie, dar va fi foarte cald. Maxima atinge 34 de grade și aerul devine aproape irespirabil după prânz. La noapte se înseninează complet și vor fi 18 grade.

Vremea la munte

La munte avem soare în prima parte a zilei, însă mai târziu se adună câțiva nori de ploaie, îndeosebi în Orientali și în Meridionali. Vântul are unele răbufniri în zona înaltă și temperaturile din stațiuni mai cresc puțin.

Vremea pe Litoral

Pe litoral se anunță încă o zi caldă și vom resimți stresul termic accentuat. După-amiază vor fi unele înnorări și apar averse cu tunete și fulgere, iar maximele ating 30 de grade pe plajă și 25 de grade în apa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult