Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 17 mai. Avem o zi cam răcoroasă, cu înnorări, vânt intens, dar şi câteva serii de averse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vineri avem o zi cam răcoroasă, cu înnorări, vânt intens, dar şi câteva serii de averse, în special în vest, în nord-vest şi în zona centrală.  

Maximele pleacă de la 15 grade pe litoral şi se opresc la 24 de grade în vestul României.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se înnorează din când în când. S-ar putea să apară câteva reprize de ploaie, mai ales în sudul litoralului. Vântul devine activ, iar temperaturile se menţin SUB normal şi vor fi cel mult 19 grade. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem tot vreme schimbătoare. Norii vin şi trec. E posibil să aducă o ploaie de scurtă durată, iar la amiază se ating 20...22 de grade- valori mai scăzute decât în mod obişnuit. La fel o să fie şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: perioade cu soare, dar şi înnorări şi condiţii de ploaie. Temperaturile ajung la 22 de grade şi în această zonă, iar vântul devine ceva mai insistent. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, nu prea vedem soarele. O să plouă în mai multe reprize. Vor fi condiţii de grindină şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. Maximele se opresc pe la 20 de grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii. În vestul ţării apar ceva averse, în special în Crișana. Vântul bate destul de tare, iar în sudul Banatului poate depăşi viteze de 70...90 KM/h. Şi tot în Banat se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din ţară, în jur de 24 de grade. În Transilvania este cam frig acum dimineaţa, ales în depresiuni. Apoi temperaturile urcă până la 21 de grade la Târgu Mureş. Se adună norii, cresc şansele de ploaie; se intensifică şi vântul. Pe crestele montane, o să bată cu peste 90 Km/h. În Oltenia apar ceva înnorări, poate şi o ploaie de scurtă durată. Vedem trecător şi soarele, dar temperaturile rămân modeste pentru acest moment al anului. Vor fi cel mult 19 grade. Şi în sudul României o să fie răcoare. Maximele se opresc pe la 20 de grade în Lunca Dunării. Norii apar şi aici. Se intensifică şi vântul, iar în unele zone vin şi câteva reprize de ploaie.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti în prima parte a zilei, vin câţiva stropi de ploaie. Vântul se menţine activ, iar maximă ajunge la 20 grade, deşi acum ar trebui să fie vreo 24 de grade în zona Capitalei. Şi la noapte apar câteva ploi slabe, iar temperatura coboară până la 10 grade.

Vremea la Munte  

La munte ploile vin în special în Carpaţii Occidentali şi pot aduce 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vedem şi soarele pe parcursul zilei, iar vântul bate cu putere pe creşte. Poate depăşi viteze de 90 Km/h.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult