Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 17 iunie. Regiunile din România în care va fi caniculă. Maximele termice

Luni, 17 iunie, se face foarte cald în jumătatea de sud a țării, iar izolat, în Oltenia și în Muntenia, va fi caniculă și disconfortul termic va crește.

Maximele pornesc de la 26 de grade în Transilvania și în nordul Moldovei și se opresc la 35 de grade în sud și în sud-vest. Avem multe perioade cu soare, dar și înnorări și averse la munte, în Maramureș, Moldova și în nordul Munteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde domină atmosfera însorită. Căldura se intensifică, iar în Bărăgan temperaturile se apropie de pragul caniculei și stresul termic vă creste.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează o zi călduroasă, cu mult soare. Spre seară, este posibil să apară o ploaie de scurtă durată.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile cresc ușor și se opresc la 31 de grade. Vor fi perioade cu soare, dar și câteva averse, mai ales în zonele înalte.

Citește și
bucurești vara
Vremea azi, 15 iunie. Temperaturile sunt creștere în România. Zonele în care vin ploi trecătoare

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem atmosfera liniștită în prima parte a zilei, dar instabilitatea creste mai tărziu. Vin ploi zgomotoase, iar temperaturile mai ridicate decât ieri, se opresc la 28 de grade la Satu Mare.

Se mai încălzește puțin și în ținuturile vestice, atmosfera vă fi însorită și după prânz se vor înregistră 31 de grade la Timișoara.

În Transilvania, predomina vremea frumoasa și doar izolat sunt posibile ploi de scurta durata. Temperaturile continua să crească și vor ajunge la 30 de grade la Alba Iulia.

În Oltenia, ne-așteaptă încă o zi cu soare și se face mai cald decât sâmbătă. Maximele vor ajunge la 35 de grade la umbră și disconfortul termic vă crește.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă, se mai încălzește și temperaturile ating pragul caniculei la Alexandria.

Stresul termic crește în București

În București, avem soare, câțiva nori și se face foarte cald. Maxima va ajunge la 34 de grade și stresul termic vă crește. Urmează o noapte cu cer senin și o minimă de 19 grade.

Tunete și fulgere la munte

Și la munte va fi cald. În prima parte a zilei, se anunță vreme frumoasă, dar mai târziu se înnorează, vor fi ploi locale, cu tunete, fulgere și vânt intens. Cantitățile de apa vor depăși izolat 20 l/mp.

Cum va fi vremea la mare

La mare, atmosfera rămâne însorită, dar se face foarte cald și stresul termic va crește. Vântul adie plăcut, iar temperaturile din stațiuni urcă până la 31 de grade. Apa mării, va avea cel mult 22 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult