Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 16 octombrie. Se răceşte peste tot şi vom avea maxime de la 9 grade în depresiuni și până la 19 grade în Muntenia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni se răceşte peste tot şi vom avea maxime de la 9 grade în depresiuni și până la 19 grade în Muntenia. În prima parte a zilei, o sã plouã slab în sud-est, în nord, în centru şi în est, iar la altitudini mari s-ar putea să cadă lapoviţă.  

În rest avem vreme bună, însă vântul se înteţeşte în multe zone.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici, se răceşte simţitor: duminică s-au înregistrat 28 de grade în Bărăgan, dar luni vor fi cel mult 17 grade. Avem cer senin în cea mai mare parte a zilei şi doar în primele ore, e posibil să vină câţiva stropi de ploaie. Vântul are intensificări, iar în zona Dobrogei poate ajunge la 55...65 de km/h. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, maximele pierd vreo 8...9 grade faţă de ieri, iar la începutul zilei, s-ar putea sã picure trecãtor, pe spaţii mici. În ansamblu se anunţă o zi frumoasă, cu un vânt insistent. În jumãtatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile continuă să scadă şi astăzi nu mai trec de 16 grade. Pâmî în orele prânzului, mai sunt ceva condiţii de ploi slabe, iar vântul continuă să agite atmosfera. La altitudini mari s-ar putea sã cadã lapoviţă. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, s-ar putea să apară o ploaie trecătoare, în prima parte a zilei. Avem şi perioade însorite, însă vremea rămâne rece, iar maximele ajung cu greu la 13 grade, pe la Satu Mare. Atmosfera va fi rece şi în ţinuturile vestice. Avem soare, câţiva nori care nu vor aduce ploi şi temperaturi modeste, de până la 14 grade. În Transilvania se răceşte simţitor. Duminică s-au înregistrat chiar şi 23 de grade, dar luni, doar pe la Alba Iulia se mai ating 14 grade. În plus, vântul sporeşte senzaţia de frig, iar pe crestele Meridionalilor rafalele depăşesc 80 de km/h. Avem vreme schimbãtoare, cu soare, nori, poate şi câţiva stropi de ploaie. Un aer mai rece ajunge luni şi în zona Olteniei. Luni nu prea vedem norii, duminică au fost temperaturi de până la 28 de grade, însă astăzi vor fi cel mult 17 grade. Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: atmosferă însorită toată ziua şi temperaturi cu vreo 10 grade mai mici decât duminică. Pe-aici se porneşte vântul, care poate sufla cu peste 55 de km/h.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti se răceşte foarte tare şi vor fi cel mult 19 grade. În prima parte a zilei, mai apar ceva înnorări şi ploi trecătoare, apoi cerul se degajează. Temperatura scade şi pe timpul nopţii, iar spre dimineaţă vor fi 6 grade în centrul oraşului şi 3 grade la periferie.

Vremea la Munte  

Vremea devine rece şi la munte. Ziua începe cu înnorări şi câteva ploi slabe, dar şi condiţii de lapoviţă, la peste 1400 de metri altitudine. Mai târziu norii se risipesc, însă vântul continuă să sufle tare în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale de peste 80 de km/h.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult