Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 15 decembrie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de marți ne-aduce temperaturi ridicate pentru mijlocul lunii decembrie, soare la deal şi la munte; ceaţă şi burniţă în zonele joase, mai ales din sudul şi estul ţării.

Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi ating 10 grade în ţinuturile sudice.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim destul de mulţi nori, condiţii de ceaţă şi burniţa în primele ore ale zilei şi un vânt destul de insistent. Temperaturile se menţin peste limitele normale şi după prânz vor fi în jur de 7...8 grade. Şi în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei avem o dimineaţă cu atmosfera închisă şi ceaţă pe la câmpie. Mai târziu apare puţin şi soarele şi se face mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 7...8 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina regăsim o situaţie similară: ceaţă în zonele joase şi vreme plăcută la deal şi la munte. Atmosfera se menţine rece, iar maximele nu trec de 4 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se încălzeşte. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile urcă până la 10 grade Celsius.

În ţinuturile vestice se adună norii la câmpie, însă, în zonele înalte, domina atmosfera însorită. Şi pe-aici se face mai cald ca ieri, iar, la amiază, maximele ajung până la 10 grade.

În Transilvania, temperaturile rămân scăzute toată ziua şi, la Miercurea Ciuc, nu vor trece de 1 grad Celsius. În rest, va fi ceva mai cald, apare şi soarele, iar temperaturile urcă până la 8 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, găsim atmosferă schimbătoare în zonele joase. La deal şi la munte domină atmosfera însorită şi se mai încălzeşte faţă de ziua trecută. În ţinuturile sudice, la câmpie avem ceaţă în prima parte a zilei. Pe-acolo, vremea rămâne rece şi nu vor fi mai mult de 2 grade. În zonele mai înalte, soarele străluceşte toată ziua, iar maximele vor atinge 8 grade Celsius.

În Bucureşti avem atmosferă închisă în prima parte a zilei, când se menţin condiţiile de ceaţă şi e posibil să burniţeze trecător. Apoi, speram să apară puţin şi soarele, iar temperatura ajunge pe la 8 grade- o valoare mai potrivite pentru o zi de Noiembrie. La noapte vor fi în jur de zero grade.

Şi la munte găsim vreme caldă pentru acest moment al anului. Pe aici norii apar destul de rar şi o să avem atmosferă plăcută şi temperaturi mai ridicate decât ieri. Singurul fenomen, care poate crea probleme, este ceata care apare dimineaţa, pe vai şi în depresiuni.

Şi miercuri va fi mai cald decât în mod normal. În sud şi est, avem atmosferă închisă, ceață persistentă şi multă umezeală. În rest, se arată puţin soarele, iar noaptea vin ceva precipitaţii în zonele de munte. Vremea se menţine caldă şi joi. În vest, nord-vest şi centru găsim atmosferă schimbătoare şi câteva ploi slabe. La munte apar precipitaţii sub toată formele şi se poate depune polei, iar în sud şi est avem din nou mulţi nori, ceaţă şi condiții de burniţa.

Şi vineri o să fie cald pentru această perioadă, mai ales în vest şi în dealurile sudice, pe unde va domina timpul frumos. În rest, avem o zi mohorâtă; vânt activ în zonele estice şi poate 2...3 stropi de ploaie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult