Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 14 iulie. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius, la umbră, în România. Zonele în care va ploua torențial

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică, 14 iulie, o să fie îngrozitor de cald. În vest, în sud și pe partea estică temperaturile ajung la 40...41 de grade. În vest, în nord, în nord-vest și la munte, de asemenea, în centru și în sud-vest vin câteva ploi torențiale, pe spații mici.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde urmează încă o zi fierbinte, cu 40 de grade la umbră și un disconfort termic extrem de ridicat. Ceva mai bine o să fie la malul marii: pe aici vor fi zone în care maximele se opresc la 32 de grade.

Căldura va fi greu de suportat și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe unde temperaturile urcă frecvent până la 40 de grade la umbră. După prânz aerul devine aproape irespirabil și vom resimți un stres termic major.

Maximele ating 40 de grade și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Indicele temperatură - umezeală depășește pragul critic de 80 de unități. În aceste condiții, atmosfera devine înăbușitoare. În a doua parte a zilei apar câteva averse însoțite de descărcări electrice.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș soarele dogorește încă de dimineața. Temperaturile depășesc pragul caniculei; se ating 38 de grade la Bistriță. După-amiaza se mai înnoreaza și, pe alocuri, o să plouă torențial.

Citește și
canicula
Vremea azi, 12 iulie 2024. Caniculă îngrozitoare în toată țara. Zonele mai ”răcoroase”, cu 35 de grade la umbră

În ținuturile vestice avem o zi de foc. Maximele ating frecvent 40...41 de grade. Disconfortul termic se resimte încă din primele ore ale zilei și va fi foarte multa zăpușeală. După prânz, norii se înmulțesc și, pe spatii mici, vin mai multe serii de averse abundente, cu tunete și fulgere. Peste noapte, temperaturile nu coboară sub 28 de grade în zona deluroasă.

Și în Transilvania va fi nefiresc de cald. La Miercurea Ciuc se vor înregistră 36 de grade, iar la Alba Iulia - 41 de grade. Stresul termic pune probleme și în aceasta provincie. În a doua parte a zilei, pe suprafețe restrânse, mai ales în zona montană, se adună norii de ploaie.

Oltenia fierbe sub un soare arzător. Temperaturile cresc rapid, iar după prânz ajung chiar și la 41 de grade. Aerul va fi foarte greu de respirat așa că, pe cât posibil, evitați deplasările și hidratați-vă corespunzător. Spre seară e posibil să vină și pe aici câteva ploi torențiale.

Căldură sufocantă și un disconfort termic extrem avem și în sudul României. Maximele ating 40 de grade la umbră, însă în plin soare se vor resimți valori mult mai mari de atât. Se pare că zona Munteniei o să fie ocolită de ploi.

Maximă de 41 de grade Celsius în București

În București cerul rămâne curat și se face mai cald. Maxima ajunge la 41 de grade și atmosfera devine înăbușitoare din cauza stresului termic major. Peste noapte, temperatura coboară doar până la 23 de grade.

Temperaturi ridicate și la munte

Temperaturile se mențin ridicate și la munte. După-amiază și seara norii se înmulțesc și, pe spatii mici, în Occidentali și în nordul Orientalilor, apar averse cu descărcări electrice.

Val de căldură sufocant pe litoral

Și pe litoral persistă valul de căldură sufocantă. Norii apar destul de rar, iar după-amiaza se pornește vântul. Maximele ating pragul caniculei, iar apa mării are în jur de 27 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult