Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 13 septembrie. Temperaturi răcoroase în nordul, în centrul și în estul țării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți vremea se menține răcoroasă în nord, în centru și în est. Ploile apar local în Transilvania, în Moldova și la munte, dar câțiva nori de ploaie vor mai fi și în Maramureș, Dobrogea și Muntenia.  

În rest avem atmosferă însorită și maxime de la 16 grade în depresiuni, până la 26 de grade în sudul țării.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan vremea este frumoasă. Doar în zona litoralului poate că o picure trecător. Vântul are unele intensificări, iar temperaturile se opresc la valori normale pentru această perioadă.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor fi cel mult 22 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar vântul devine ceva mai insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem vreme schimbătoare și răcoroasă. Vor fi perioade însorite, dar din când în când se înnorează și o să plouă slab. Maximele nu trec de 20 de grade.

Citește și
Toamna
ANM: Vreme capricioasă în întreaga ţară, în perioada 12 - 25 septembrie

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, norii se înmulțesc pe parcursul zilei și vin câteva ploi trecătoare.

Vedem și soarele printre nori, dar va fi destul de răcoare pentru data din calendar. Temperaturile se opresc la 21 de grade pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice avem atmosferă însorită, câțiva nori inofensivi și, poate 2-3 stropi de ploaie în zona montană.

Maximele ajung la 21 de grade, însă la noapte se face cam răcoare și vor fi doar șapte grade pe la Deva.

În Transilvania se adună norii și o să plouă slab. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile se încadrează între 16 grade în depresiuni și 21 de grade pe la Alba Iulia, valori scăzute pentru mijlocul lunii septembrie. La noapte se face frig și minimele ajung la 3 grade la Miercurea Ciuc.

În Oltenia urmează o zi frumoasă, cu soare și maxime potrivite momentului, de până la 25 de grade. Nici vântul nu pune probleme, iar noaptea temperaturile coboară până la 8 grade.

Cam la fel va fi vremea și în sudul țării. Atmosferă însorită, câțiva nori de vreme bună și temperaturi normale, de 25, poate 26 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București se anunță o zi plăcută, cu soare, un pic de vânt și o maximă puțin mai scăzută decât luni. 25 de grade vor fi la amiază, iar la noapte minimele ating 12 grade în centrul orașului și în jur de 8 grade la periferie.

Vreme frumoasă avem și miercuri. Vântul rămâne activ și se mai încălzește puțin, iar temperatura urcă până la 27 de grade.

Joi se face foarte cald pentru data din calendar și se vor atinge 33 de grade. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și vântul mai are unele intensificări.

Ziua de vineri ne aduce tot o amiază călduroasă, cu 32 de grade în termometre. Vântul continuă să agite atmosfera, iar spre seară și în noaptea următoare se adună norii și cresc șansele de ploaie.

Vremea la munte

La munte găsim vreme destul de rece, cu vânt activ, îndeosebi la altitudini mari. Vor fi perioade cu soare, dar și ceva înnorări și ploi slabe, mai ales în zona Carpatilor Orientali. 

Miercuri, temperaturile încep să crească. În general avem atmosferă însorită și doar în masivele estice mai vin câțiva stropi de ploaie. După lăsarea serii se înnorează și în Carpații Occidentali, pe unde apar averse zgomotoase.

Joi, vremea devine neobișnuit de caldă, însă o să plouă pe arii extinse. În Occidentali și în nordul Orientalilor se vor strânge peste 50 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi condiții de grindină. Vântul suflă foarte tare la altitudini mari, cu viteze de peste 100 de km/h.

Vineri, atmosfera se menține instabilă și se răcorește îndeosebi în masivele nordice și vestice. În aproape toată zona montană vin alte averse abundente, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Vremea la mare

Pe litoral prindem vreme schimbătoare și condiții de averse pe timpul zilei. Vântul continuă să agite atmosfera și atinge viteze de 50 km/h. Maximele din stațiuni se opresc pe la 22 de grade, însă de miercuri seară vremea se încălzește.

Miercuri se încălzește ușor și temperaturile urcă până la 25 de grade. Briza va fi activă și soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei.

Joi, atmosfera devine deosebit de caldă, iar în stațiuni maximele ating 32 de grade. Se anunță încă o zi frumoasă, cu soare, câțiva nori și un vânt destul de insistent.

Vineri va foarte cald pentru acest moment al anului. Temperaturile ating 31 de grade în aer și 22 de grade în apa și vântul mai are unele răbufniri. În noaptea de vineri spre sâmbătă se adună norii și cresc șansele de ploaie.

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult