Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 13 iunie. Zonele cu risc de fenomene violente: vijelii, grindină sau ploi torențiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Instabilitatea persistă. Nici sâmbătă nu scăpăm de averse, vin în reprize scurte, dar intense şi se pot strânge, local, 60 l/mp. Se menţine şi riscul de fenomene violente ca vijeliile, grindină sau ploile torenţiale.

Temperaturile vor fi de la 22 de grade în depresiuni, la 30 de grade în sudul Banatului şi prin Crișana.

Vremea în fiecare regiune

 

În sud-estul ţării, soarele apare frecvent în prima pare a zilei, dar mai târziu cresc şansele de ploaie. Ceva ploi mai apar şi pe timpul nopţii. Şi mai sus, în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei, avem atmosfera schimbătoare, temperaturi agreabile şi condiţii de ploaie. Aversele pot veni în orice moment al zilei, dar şi peste noapte.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, vremea se schimbă perceptibil. Norii se înmulţesc, aduc averse straşnice în scurte reprize, iar temperaturile scad cu vreo trei, patru grade. Ieri au fost 31 de grade la Iaşi şi atmosferă a devenit sufocantă după prânz.

Citește și
București
Prognoza meteo pe următoarele 3 zile în Capitală. Averse, descărcări electrice și vânt

Şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş zărim soarele, iar temperaturile rămân pe la 27...28 de grade. Va ploua şi pe aici, se adună cantităţi mari de apă şi mai sunt posibile vijelii şi alte fenomene agresive. Plouă şi la noapte.

Pentru vestul ţării, imaginea este cât se poate de evocatoare. Avem soare, averse temporare şi maxime în creştere faţă de ieri.

În Transilvania va fi destul de răcoare, iar ploile revin în serii de scurtă durată, dar se anunţă abundente, mai ales pe la munte. Şi pe timpul nopţii o să mai plouă.

În Oltenia, nu prea se arată soarele, dar va fi cald pe la amiază. De ploi nu scăpăm, ba se anunţă chiar persistente.

Prin ţinuturile sudice găsim vreme schimbătoare, un pic de soare, înnoari frecvente şi noi serii de averse. Şi peste noapte mai vin câteva reprize de ploaie.

Vremea în Bucureşti

 

Aici avem, în continuare, vreme capricioasă. Sâmbătă prindem altă zi cu înnorări temporare, iar aversele apar după prânz sau pe seara. Maxima rămâne pe la 27 de grade.

Vremea la munte

 

La munte, nu se prea anunţă vreme de drumeţii. Ploile apar în a doua parte a zilei şi vor fi torenţiale; se menţine riscul de vijelii şi se pot acumula din nou 30....60 l/mp.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral: vreme cam amestecată, dar nu va ploua tot timpul. Temperaturile vor fi plăcute pe la amiază, se arata şi soarele pentru câteva ore, dar şi aici apar aversele şi se pot acumula 30 l/mp.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Duminică vedem soarele temporar, dar mai vin ceva ploi, zdravene şi zgomotoase, cu vijelii şi grindină. Se acumulează 30 l/mp, dar local chiar şi 60 l/mp.

Luni, pindem vreme un pic mai bună dimineaţa, însă mai târziu se pornesc aversele, exact în aceeaşi combinaţie de fenomene agresive, şi se pot acumula cantităţi mari de apă.

Şi marţi se menţine instabilitatea, aversele apar peste tot, însă cel mai mult va ploua la deal şi la munte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult