Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 12 iunie 2024. Țara este împărțită între caniculă, răcoare, ploi torențiale și atmosferă plăcută

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase, la munte, în vest, centru și local în celelalte zone. Ploile pot să lase în urmă cantități de apă de peste 30...40 l/mp.

Stresul termic rămane ridicat în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, pe unde se mai ating izolat 35 de grade.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem o zi frumoasă, dar călduroasă și până la 33 de grade în Bărăgan; în timp ce pe litoral găsim valori mai suportabile, de la 28, până la 30 de grade. Spre seară, la malul mării sunt posibile ploi de scurtă durată.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile scad ușor, dar va fi și astăzi foarte cald. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar vin și câteva averse, la deal și la la munte.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori și temperaturi plăcute. La amiază vor fi 24 de grade la Suceava și 28 de grade la Iași și Bacău.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o zi cu ploi și multă instabilitate. Apar averse, cu descărcări electrice și intensificări de vânt. Vor fi condiții de grindină și se pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat. Se încălzește ușor și după prânz vor fi 26 de grade.

În vestul țării se răcește și temperaturile coboară sub normalul perioadei. Pe parcursul zilei, vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și averse însoțite de toată suita de fenomene specifice instabilității.

În Transilvania se anunță ploi și multă instabilitate. Ploile vin cu tunete, fulgere și condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp se pot strânge cantități mari de apa. Temperaturile cresc ușor și ajung la 28 de grade la Alba Iulia și la Brașov.

În Oltenia se anunță o zi călduroasă, mai ales în zonele de câmpie. O să plouă și pe aici, îndeosebi la deal și la munte, iar la amiază vor fi cel mult 33 de grade la Slatina.

În ținuturile sudice, predomină vremea frumoasă și doar pe la munte mai vin câteva averse. Maximele ajung la 34...35 de grade și stresul termic va fi accentuat.

Vremea la București

În București, astăzi temperaturile scad ușor, dar nu scăpăm de caniculă. La amiază se ating 35 de grade și stresul termic rămâne ridicat. În a doua parte a zilei, se înnorează treptat și sunt posibile averse cu tunete, fulgere și intensificări de vânt.

Vremea la munte

La munte, atmosfera va fi instabilă și se răcorește. Vin alte ploi zgomotoase, vântul va crește în intensitate, vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă acumulate vor depăși 30...40 l/mp.

Vremea la mare

La mare se anunță o zi foarte caldă și un disconfort termic ridicat. Avem soare și pană la 30 de grade în stațiuni. Apa mării va avea 21...22 de grade. Spre seară, se înnorează treptat, o să plouă trecător și vântul va crește în intensitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult