Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 11 iulie. Canicula persistă, în vest şi în ţinuturile sudice temperaturile se apropie de 40 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Căldura ne dă şi joi bătăi de cap. Sunt foarte puţine zone în care nu o să fie caniculă şi disconfort termic.

În plus în vest şi în ţinuturile sudice temperaturile se apropie de 40 de grade.

Pe la munte şi în Dealurile Sudice apar câteva averse cu descărcări electrice - în a doua parte a zilei.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici urmează încă o zi însorită şi o amiază toridă, cu maxime de la 32 de grade pe litoral până la 39 de grade în Bărăgan şi un stres termic major. Vântul are unele intensificări, dar nu va răcori atmosfera. Căldura sufocantă avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. După prânz se ating tot 39 de grade şi aerul devine irespirabil. Vă reamintesc că acestea sunt temperaturi înregistrate la umbră, aşa că în plin soare se vor resimţi valori mult mai mari de atât. Vântul prinde putere şi în această zonă. Neobişnuit de cald va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, pe unde se vor înregistra 37 de grade. Nici peste noapte NU se răcoreşte foarte tare: la Piatra Neamţ minimă ajunge la 21 de grade. Doar pe la munte e posibil să vină o aversă, două. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş amiaza ne-aduce caniculă aproape peste tot şi 37 de grade în termometre, pe la Satu Mare. În a doua parte a zilei, în zona montană se adună norii de ploaie. În ţinuturile vestice avem soare toată ziua şi multă zăpuşeală după prânz, când temperaturile urcă până la 39 de grade. La munte apar câteva averse locale însoţite de descărcări electrice. Urmează o noapte tropicală, cu 26 de grade în dealurile de Vest. În Transilvania soarele încălzeşte rapid atmosfera: maximele ating 33 de grade în depresiuni, iar în restul provinciei va fi canicula - la Albă Iulia se vor înregistra 38 de grade. După orele prânzului, pe spaţii mici norii se înmulţesc şi o să vină mai multe reprize de ploaie, cu tunete şi fulgere. În Oltenia ne aşteaptă încă o zi fierbinte. La Slatina se ating 39 de grade la umbră, iar în toată provincia avem un disconfort termic foarte accentuat. Vântul are intensificări şi e posibil să apară o aversă două, în special în zonele deluroase. Exagerat de cald o să fie şi în sudul României. La amiază avem caniculă şi temperaturi care se apropie de 40 de grade în Lunca Dunării. Indicele temperatura umezeala depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar aerul devine irespirabil. Vântul agită atmosfera şi pe-aici.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti avem soare nemilos şi o amiază de-a dreptul toridă, cu 39 de grade la umbră. Vântul prinde putere, însă atmosfera devine înăbuşitoare din cauza stresului termic extrem. Nici peste noapte nu se răcoreşte foarte tare: minimă ajunge la 23 de grade.

Vremea la Munte  

Vremea se menţine caldă şi la munte. Domină atmosfera însorită, însă după-amiază se adună norii şi apar averse locale, însoţite de tunete şi fulgere. Vântul se înteţeşte în timpul ploilor.

Vremea la Mare  

Pe litoral avem cer senin şi briza activă, însă căldura va fi greu de suportat, din cauza disconfortului termic MAJOR. În unele staţiuni temperaturile ating pragul caniculei, iar în apă vor fi în jur de 26 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult