Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 11 august. Canicula cuprinde sudul și vestul României. Maximele zilei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea se încălzește astăzi. Canicula cuprinde sudul și vestul României, pe unde se ating 36...37 de grade. Cele mai scăzute temperaturi sunt anunțate în depresiuni și vor fi 27 de grade la Miercurea Ciuc.

Doar în nord-estul țării se mai adună norii și s-ar putea să vină o ploiaie de scurtă durată.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem cer senin, un vânt mai activ la malul mării și temperaturi cu vreo 2 grade mai ridicate decât ieri. La Călărași o să fie caniculă: se vor atinge 35 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai încălzește puțin, însă maximele se opresc sub pragul caniculei și vor fi cel mult 34 de grade. Apar câțiva nori după prânz, dar sunt nori de vreme bună.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face un pic mai cald decât ieri. Temperaturile urcă până la 32 de grade. Pe aici se înnorează din când în când. Sunt și ceva condiții de ploaie, iar vântul bate mai tare la munte, la altitudini mari.

Citește și
busu joc
Ce joacă Busu în pauzele publicitare: ”Noi, practic, îl deranjăm”. Provocarea la care a fost supus la iLikeIT

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă, soare, puțini nori și maxime în jur de 30 de grade.

Și în vestul țării găsim temperaturi suportabile, care se opresc pe la 31...32 de grade în Banat. Ploile apar în zonele de munte. În rest avem o zi însorită, iar vântul devine activ aproape peste tot.

În Transilvania ploile vin pe suprafețe mai mari. Pot aduce cantități însemnate de apă, chiar și într-un timp foarte scurt. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile pierd 2...3 grade față de ziua trecută.

În Oltenia căldură se domolește astăzi. După cele 38 de grade de ieri, maximele se opresc pe la 33 de grade. În zonele deluroase apar câteva reprize de ploaie. În rest atmosfera se menține însorită toată. În sudul țării canicula este greu de îndurat. Temperaturile urcă până la 38, poate 39 de grade, și aerul devine irespirabil în miezul zilei. În Dealurile Munteniei s-ar putea să vină ceva averse.

Vremea în București

Și în București avem o amiază caniculară, multă zăpușeală și 37 de grade la umbră. În a doua parte a zilei se intensifica vântul, iar în orele serii și la noapte e posibil să plouă. Minima ajunge la 20 de grade.

Vremea la munte

La munte se schimbă vremea. O să plouă torențial. S-ar putea să cadă grindină și se vor strânge 25...35 de litri de apă pe metru pătrat. Și vântul o să bată destul de tare pe parcursul zilei și se face mai răcoare decât ieri.

Vremea la mare

La mare găsim vreme frumoasă și caldă. Temperaturile urcă până la 33 de grade și disconfortul termic se menține ridicat. Vântul devine mai insistent, iar la noapte s-ar putea să plouă și aici.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult