Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 10 iulie. Canicula se instaleazã în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se resimte peste tot

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri soarele încălzeşte rapid atmosferã. Canicula se instaleazã în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se resimte aproape peste tot.

În vestul şi în sudul României, se ating 38...39 de grade şi stresul termic este foarte ridicat. Vântul are unele intensificări în Dobrogea, în Muntenia şi în sudul Moldovei, iar ploile apar sporadic la munte, în estul şi în sud-estul ţării.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se face din nou foarte cald, iar la amiază va fi caniculă; maximele ajung la 37 de grade şi aerul devine greu de respirat. Vântul va avea unele intensificãri pe parcursul zilei. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se încălzeşte şi mai tare; stresul termic rămâne ridicat şi temperaturile ajung la 39 de grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina gãsim temperaturi mai ridicate decât marți şi caniculă în multe zone. După-amiaza, în zonele de munte, apar averse, cu fenomene electrice. Se face foarte cald şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Soarele străluceşte pe tot parcursul zilei, iar maximele ajung la 36 de grade la Satu Mare. În vestul ţării, ne aşteaptă încă o zi toridă, cu foarte puţini nori şi atmosferã înăbuşitoare la orele amiezii. După prânz se ating 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic, de 80 de unităţi. Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa, în depresiuni este mai răcoare, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la 36 de grade în vestul provinciei. La munte, mai pe searã, e posibil să plouă pe suprafeţe restrânse.

În Oltenia se anunţă incă o zi cu atmosferã înăbuşitoare la orele amiezii. Maximele ajung la 39 de grade şi stresul termic va fi foarte ridicat. În ţinuturile sudice nu prea zărim norii şi căldura va fi foarte greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 39 de grade, creşte disconfortul termic şi NU este nicio speranţă de ploaie.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti miercuri avem încă o zi toridă, cu 39 de grade, la umbră şi disconfort termic major. Urmează o noapte foarte caldă, cu cer senin şi 23 de grade spre dimineaţă.

Vremea la Munte  

La munte se anunţă vreme frumoasã şi temperaturi ridicate. În a doua parte a zilei, apar câteva reprize de ploaie cu fenomene electrice.

Vremea la Mare  

Pe litoral avem vreme foarte caldã, cer senin, un vânt fierbinte şi panã la 33...34 de grade prin staţiuni. Radiaţia ultravioletã ajunge la un nivel periculos, aşa cã evitaţi sã staţi mult la soare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult