Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 1 iulie. Temperaturile scad și cu 10 grade. Zonele în care va ploua torențial

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi căldura se domoleşte, dar ploile şi instabilitatea cuprind majoritatea zonelor. În sud şi în sud-est, avem probleme şi cu disconfortul termic, iar maximele pleacă de la 23 de grade în Maramureş şi ajung la 34 de grade în sudul Munteniei.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme călduroasă, multă zăpuşeala la orele amiezii şi câteva reprize cu ploi zgomotoase, mai târziu. În Bărăgan se ating 32, 33 de grade, la umbră, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte din nou pragul critic de 80 de unităţi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ieri au fost 33...34 de grade, joi maximele se opresc pe la 31 de grade, însă chiar şi aşa disconfortul termic se menţine destul de ridicat. O să plouă din când în când; vor fi şi averse torenţiale şi s-ar putea să cadă grindină.

Se mai răcoreşte şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile nu mai trec de 30 de grade, însă apar mai multe perioade cu înnorări şi averse straşnice, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile scad simţitor. Ieri, în zona Maramureşului a fost caniculă, iar astăzi se anunţă doar 23 de grade. Atmosfera rămâne instabilă şi vin alte serii de ploi torenţiale, vor fi şi descărcări electrice, condiţii de grindină şi vijelii.

Citește și
inundatii
Cod roşu, portocaliu şi galben de inundaţii pe unele râuri din Moldova şi Transilvania

În vestul ţării, după o zi îngrozitor de caldă, cu 38 de grade, la umbră; astăzi temperaturile ajung la valori suportabile, de cel mult 30...31 de grade. O să avem vreme schimbătoare, soare cu nori şi câteva reprize de ploaie pe parcursul zilei.

În Transilvania se anunţă ploi violente şi cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp. Nu lipsesc fenomenele electrice, iar vântul se intensifică pe timpul ploilor. Se răcoreşte şi aici. În zona Târgu Mureş, ieri au fost aproape 36 de grade, iar astăzi avem cu 10 grade mai puţin.

Căldura se mai domoleşte şi în zona Olteniei, însă pe aici mai resimţim şi astăzi disconfortul termic. Apar şi ceva ploi, însoţite de tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului.

O să plouă şi în zona Munteniei, însă pe aici avem încă o amiază călduroasă, cu aer greu de respirat. În Lunca Dunării se ating 33....34 de grade, la umbră.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti scăpăm de caniculă, dar tot o să fie foarte cald. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 32 de grade şi vom avea şi un disconfort termic destul de pronunţat. Aversele vin mai ales în a doua parte a zilei, însoţite de manifestări de instabilitate.

Vremea la munte

 

La munte se răcoreşte şi o să avem vreme destul de neplăcută. Vor fi mai multe perioade cu averse torenţiale, fenomene meteo severe şi cantităţi mari de apă, care pot trece chiar şi de 60...70 L/mp.

Vremea pe litoral

 

În schimb, la mare, ne-aşteaptă o zi destul de însorită, cu temperaturi agreabile, de 26...27 de grade. Vântul devine mai insistent, iar spre seară, pot să apară câteva averse şi aici. Apa mării va avea 22...23 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult