Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea astăzi, 9 mai. În jumătatea nordică, la deal și la munte o să plouă destul de mult

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni, în jumătatea nordică, la deal și la munte o să plouă destul de mult. Vor fi și descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii, dar în rest avem soare și vreme mai bună.

Maximele pleacă de la 16-17 grade la malul mării și ating 26-27 de grade în Banat și în Oltenia.  

Vremea pe regiuni  

În Dobrogea și în Bărăgan avem atmosferă însorită și un vânt ceva mai insistent. Se mai încălzește puțin, însă pe litoral temperaturile se mențin la valori modeste: vor fi doar 16-17 grade, în timp ce în Bărăgan se vor atinge 24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem soare în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile sunt puțin mai mari decât cele normale pentru data din calendar și ajung la 25 de grade, la Focșani.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme instabilă. După-amiază se adună norii și apar averse însoțite de descărcări electrice și de rafale puternice de vânt. O să cadă și grindina și se vor strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Citește și
Vreme frumoasă, cu temperaturi de vară. Unde va fi cel mai cald
Vreme frumoasă, cu temperaturi de vară. Unde va fi cel mai cald

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii se înmulțesc tot în a doua parte a zilei. Ploile vin însoțite de tunete, fulgere, grindină și vijelii și vor lăsa în urmă cantități însemnate de apă. Maximele ating 24 de grade pe la Satu Mare.

Vestul țării va fi ceva mai ferit de ploi. Pe-aici aversele apar mai ales în Crișana, la deal și la munte. În restul provinciei se anunță o zi frumoasă și caldă, cu temperaturi de 26, poate chiar 27 de grade în zona Banatului.

În Transilvania găsim atmosferă instabilă, cu înnorări și averse zgomotoase îndeosebi după orele prânzului. Vântul se întețește pe timpul ploilor, o să cadă grindină și se pot strânge peste 15-20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile ating 24 de grade pe la Alba Iulia, dar în depresiuni vor fi doar 18 grade.

În Oltenia urmează o zi destul de frumoasă, cu soare și temperaturi de vară în zonele mai joase, pe unde se vor înregistra chiar și 27 de grade. În schimb, la deal și la munte, instabilitatea crește treptat și o să vină câteva ploi zdravene.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Pe la câmpie va domina atmosfera însorită și maximele ajung la 25 de grade în Lunca Dunării, dar în zonele deluroase și montane se adună norii de ploaie și vin averse zgomotoase.

Vremea în București

În București se anunță încă o zi frumoasă, cu soare, câțiva nori și 24 de grade în termometre. La noapte se înnorează și, spre dimineață, cresc șansele de ploaie. Se mai încălzește, iar minima ajunge la 12 grade.

Vremea la munte

La munte prindem vreme instabilă. După-amiază apar averse cu tunete și fulgere, o să cadă grindină, se pot forma vijelii și se vor strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.  

Vremea în Capitală în următoarele zile  

În București se anunță încă o zi frumoasă, cu soare, câțiva nori și 24 de grade în termometre.

Marți se răcorește și vor fi cel mult 20 de grade. Pe timpul zilei se adună norii și o să picure trecător, iar vântul are unele intensificări în primele ore.

Miercuri domină atmosfera însorită și vântul adie plăcut. Se încălzește simțitor și ajungem la o valoare mai potrivită pentru începutul verii: 25 de grade.

Joi temperatura crește din nou și vremea devine neobișnuit de caldă pentru această perioadă: 30 de grade vor fi la orele amiezii, în condiții de cer senin și vânt domol.  

Vremea la munte în următoarele zile  

La munte luni prindem vreme instabilă. După-amiază vin averse cu tunete și fulgere, o să cadă grindină, vor fi și vijelii și se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Marți se răcește și apar alte ploi zgomotoase. Îndeosebi în Carpații Occidentali și în Meridionali o să fie averse torențiale, care vor lăsa în urmă cantități mari de apă.

Miercuri temperaturile cresc și se îndreaptă vremea. O să mai plouă slab doar pe spații mici, iar vântul are unele răbufniri în nordul Orientalilor.

Joi avem vreme frumoasă și deosebit de caldă pentru data din calendar. Vântul se întețește în Carpații Orientali, iar în masivele nordice, spre seară și în noaptea următoare, mai vin câteva averse slabe, pe arii restrânse.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult