Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea astăzi, 16 iulie. Canicula persistă în sud-estul țării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Canicula persista astăzi în sud-estul țării, pe unde se ating 35-36 de grade la umbră. Vremea se mai răcorește, însă mâine doar prin sud vor mai fi 33-34 de grade.  

 

Vremea în Europa

În Peninsula Iberica urmează încă o zi exagerat de caldă, cu peste 40 de grade în unele zone.

Se încălzește foarte tare și în sudul Franței.

Canicula se extinde și în Italia, în timp ce în Scandinavia va fi răcoare și maximele nu vor trece de 20 de grade.

Ploile apar pe partea nordică și central-nordică, în zona Alpilor și în zona noastră. Vor fi și averse abundente, cu tunete, fulgere și căderi de grindină.

În weekend vin alte precipitații în nord și în zona Mării Baltice. O să ploua și în centrul Europei. Apar ceva averse și la noi în țară, dar nu pe suprafețe mari.

Citește și
canicula femeie apa
Canicula care afectează Europa ajunge și în România. Ce temperaturi se vor atinge

Mai târziu, ploile se retrag către nordul extrem și către nord-est, dar un val de instabilitate se dezvoltă pe partea nord-vestică.

Regimul termic împarte continentul în două. În jumătatea nordică găsim un aer mai rece, în timp ce în sud, persistă aerul cald.

Citește și Canicula care afectează Europa ajunge și în România. Ce temperaturi se vor atinge

Mâine, temperaturile încep să scadă în zona noastră, dar aerul fierbinte se extinde dinspre sud-vest. Traversează vestul și nord-vestul Europei, ajunge în centru și se deplasează către est.

Vremea în România

La noi, astăzi se anunță încă o amiază călduroasă în jumătatea sudică a țării, iar în sud-est o să avem din nou caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile ajung la 35-36 de grade în Bărăgan, însă în depresiuni și în Bucovina vor fi cel mult 24-25 de grade.

Instabilitatea crește în a doua parte a zilei și apar ploi destul de violente la munte, în ținuturile sudice, poate și în centrul și estul țării.

În unele zone se vor acumula peste 20-30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va depăși viteze de 70 Km/h și se vor produce vijelii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult