Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea astăzi, 12 octombrie. COD GALBEN de vânt puternic. În ce regiuni vântul va atinge și 50...55 Km/h

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea se răcește în toată țara. Astăzi o să plouă în sud și în sud-est, iar în ținuturile estice se intensifica vântul.

A fost emis și un COD GALBEN de vânt puternic. În aceste regiuni vor fi rafale de 50...55 Km/h, dar să știți că vântul devine activ și în sud-vestul României.

O să plouă în special în sud și în sud-est, pe unde se pot strânge 15 litri de apa pe metru pătrat. Vântul bate mai tare în ținuturile estice, iar maximele pleacă de la 13 grade în Bucovina și se opresc la 22...23 de grade în zona Olteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme destul de neplăcută, înnorări persistente și vânt intens. Ploile apar în special în prima parte a zilei, iar temperaturile scad accentuat. Ieri au fost 29 de grade în aceasta zonă. Astăzi maximele se opresc la 17...18 grade.

Și mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei se răcește foarte tare. Vor fi CEL MULT 18 grade la orele amiezii. O să plouă din când în când. Se arată puțin și soarele, iar vântul are intensificări susținute. Atinge viteze de 50...55 Km/h.

Un aer rece pătrunde și în jumătatea nordica a Moldovei și în Bucovina. Cel mai frig o să fie la Suceava: în jur de 13 grade. Avem atmosfera schimbătoare, înnorări, poate și o ploaie slabă, de scurta durată. Vântul bate destul de tare și în aceasta zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș domină vremea frumoasă. DOAR prin Translvania s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie. Temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri. În Maramureș se face un pic mai cald. Se ating vreo 19 grade.

Vestul țării are parte de o zi însorită, cu vânt activ în sudul Banatului și maxime de CEL MULT 18...19 grade. Urmează o noapte senină, dar mai rece decât nopțile trecute, cu minime în jur de 5...6 grade.

În Transilvania se înnorează din când în când. O să plouă în zonele de munte, dar pot să apară câteva reprize de ploaie și în rest. Temperaturile, în scădere față de ieri, se opresc la 16...17 grade. La noapte se face cam frig, în special în depresiuni.

În Oltenia ploile vin în estul provinciei, pe unde și temperaturile scad destul de mult. În rest găsim vreme frumoasa și maxime de 22...23 de grade- cele mai ridicate valori din țară.

În sudul țării răcirea vremii este evidență. Temperaturile pierd chiar și 10 grade fata de ziua trecută. Domină atmosfera închisă. Apar și câteva serii de averse, iar în estul și în nord-estul Munteniei se intensifică vântul.

Și în București se răcește simțitor. După cele 29 de grade de ieri, maxima se oprește la 19 grade. Avem o zi cam mohorâtă, un pic de vânt și mai multe reprize de ploaie. Cerul se degajează pe timpul nopții, iar minima ajunge la 9...10 grade.

Temperaturile scad și în zonele de munte, în special în masivele din sudul și din estul României.

În Meridionali și în Carpatii de Curbură va fi cam înnorat și o să plouă din când în când. În rest găsim vreme mai bună, soare cu nori și poate câțiva stropi de ploaie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult