Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 5 iulie 2018. Se întorc ploile în majoritatea regiunilor ţării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de joi ne-aduce câteva reprize de ploaie prin sud, est şi la munte.

Vineri, temperaturile mai cresc puţin şi o să avem o amiază călduroasă, în special pe la câmpie. Spre seară, aversele cuprind zonele montane, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, apar sporadic şi prin vest şi sud-vest.

Sâmbătă, instabilitatea cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi zgomotoase, condiţii de grindină şi cantităţi însemnate de apă. Doar sud-esul are vreme mai bună; pe aici ploile apar pe înserat. Temperaturile scad în vest, nord, centru, dar se menţin ridicate în sud şi est. Duminică, vremea se îmbunează în vestul ţării, dar în centru, sud şi est vin alte averse destul de consistente şi se menţin condiţiile de grindină.

Vremea în fiecare regiune

În Bărăgan şi Dobrogea găsim soare cu nori, apar şi câteva averse, iar temperaturile vor urca spre 29...30 de grade, cu valori mai modeste pe litoral.

Citește și
Vremea
Vremea 3 iulie 2018. Temperaturile urcă până la 28 de grade

Şi mai sus, în Modova sudică şi în nordul Munteniei se mai aduna norii şi vor aduce ploi slabe, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Maximele, la fel ca ieri, ajung pe la 28...29 de grade.

Apar ceva condiţii de ploaie şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile, de până la 28 de grade. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domina atmosfera însorită şi se face puţin mai cald decât ieri.

Temperaturile cresc şi în ţinuturile vestice, pe unde amiază va fi călduroasă, cu 31...32 de grade la umbră, soare şi un vânt domol.

În Transilvania este mai răcoare acum, dimineaţa, dar temperaturile cresc de la o oră la alta; le vor depăşi pe cele de ieri. În vestul provinciei se vor atinge 29...30 de grade şi doar pe la munte vin ceva ploi mai spre seară.

În Oltenia găsim soare şi timp frumos, dar nu este exclus să apară o ploaie de scurtă durată. Temperaturile, comparabile cu cele de miercuri, ajung pe la 30....31 de grade. În ţinuturile sudice, norii se adună din când în când şi vor lăsa averse cu fenomene electrice. Vom avea până la 29...30 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, joi, prindem vreme schimbătoare. Acum ploua în mare parte a oraşului, dar vedem şi soarele pe parcursul zilei. Temperatura ajunge pe la 29...30 de grade. Vineri se face mai cald. Se vor atinge 32 de grade, la umbră. Va domina atmosfera însorită, dar după-amiaza vor fi ceva condiţii de averse.

Sâmbătă rămânem cu vremea călduroasă, dar pe seară şi în noaptea următoare se-aduna norii şi vor aduce ploi zgomotoase. Duminica se anunţă o zi cam neplăcută, cu înnorări, averse şi temperaturi în scădere. Vremea la munte

La munte, abia după-amiază pot să apară câteva averse. În ansamblu avem soare şi vreme bună. Vineri se face un pic mai cald. Atmosferă va fi plăcută în prima parte a zilei; dar mai târziu vor apărea averse mai serioase şi s-ar putea să cadă grindină. Sâmbătă aşteptam vreme instabilă; averse frecvente, condiţii de grindină şi cantităţi însemnate de apă. Temperaturile scad uşor. Duminica se mai răcoreşte puţin. Instabilitatea persistă şi vin alte serii de averse, destul de consistente, cu toate fenomenele asociate. Vremea pe litoral

Pe litoral, joi, găsim atmosferă cam schimbătoare, perioade însorite; dar şi ceva nori de ploaie. Vineri aşteptam vreme frumoasă şi se face mai cald: maximele urcă spre 28 de grade. Şi sâmbăta avem condiţii excelente de plajă; foarte puţini nori, briza activa şi temperaturi ridicate. Duminica se schimbă vremea, vin averse temporare şi se înteţeşte vântul. În plus, se răcoreşte: pe plajă vor fi până la 25...26 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult