Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gerul revine în mai multe regiuni din țară. Temperaturi de minus 8 grade în București

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi temperaturile încep să scadă, mai ales în jumătatea nordică a ţării, iar peste noapte în nord-vest şi în centru se instalează gerul.

Până atunci avem atmosferă schimbătoare; ninsori slabe în centru şi la munte şi maxime de la minus 4, la plus 5 grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, avem o zi destul de liniştită; se arată şi soarele printre nori, iar temperaturile ajung la valori acceptabile de 3 - 4 grade. La noapte se înteţeşte vântul şi apar fulguieli trecătoare.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme destul de bună, soare cu nori şi condiţii reduse de precipitaţii. Maximele se opresc pe la 2 - 3 grade; dar la noapte vântul aduce un aer mai rece şi minime în jur de minus 5 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei vremea se răceşte chiar pe timpul zilei; iar în Bucovina temperaturile rămân sub pragul îngheţului.O să mai ningă slab, din când în când. Peste noapte norii se mai risipesc, dar se face foarte frig şi temperaturile coboară până la minus 8 grade.

Citește și
Vremea de Revelion
Vremea de Revelion. Cum va fi în București și în țară de Anul Nou

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş mai apar câteva ninsori slabe şi temperaturile scad simţitor faţă de miercuri, când s-au atins 3 - 4 grade, cu plus. Joi o să avem maxime negative, iar după lăsarea nopţii vine gerul. Şi în ţinuturile vestice ajunge un aer rece, care aduce maxime în jur de zero grade şi minus 8 grade după lăsarea nopţii. Mai apar ceva înnorări şi ninsori sporadice, în special pe timpul nopţii.

Frigul cuprinde şi zona Transilvaniei, unde la noapte se instalează gerul. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce alte ninsori slabe, iar la munte vântul va avea intensificări, mai ales în zonele de creastă.

În Oltenia, găsim vreme mai bună. Temperaturile scad faţă de ziua trecută, dar mai pot ajunge la valori de 3 - 4 grade. Pe seară apar condiţii de ploaie sau lapoviţă, iar la noapte s-ar putea să vină câţiva fulgi de zăpadă.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: înnorări, un pic de soare şi foarte puţine precipitaţii. Maximele urcă până la 4 - 5 grade, dar noaptea ne-aduce temperaturi în scădere, iar în zona subcarpatice e posibil să fie ger.

BUCUREȘTI

Joi găsim vreme destul de bună, deşi nu scăpăm de nori şi e posibil să fulguiască spre seară. Până atunci zărim puţin şi soarele, iar maxima ajunge la 3 - 4 grade.

Vineri se răceşte şi în Capitală şi vom avea cel mult 1 grad la orele amiezii. Mai apar ceva înnorări, vântul devine activ; iar vineri se face şi mai frig: se vor înregistra minus 6 grade în centru şi minus 8 grade la marginea oraşului.

Sâmbătă prindem o zi însorită, dar cu temperaturi scăzute şi un pic de vânt. Maxima se opreşte din nou pe la 1 grad; iar din a doua parte a nopţii încep să se adune norii.

Duminică o să avem atmosferă închisă şi un frig pătrunzător. O să ningă din când în când; vântul rămâne activ, iar temperatura va ajunge cu greu la minus 1 grad.

LA MUNTE

Vremea se răceşte şi în zonele montane, iar peste noapte gerul se instalează aproape peste tot. O să mai ningă slab, din când în când, iar vântul va sufla mai tare pe creste.

Vineri, deşi apare soarele, va fi foarte frig, iar la peste 1200 de metri, gerul va persista toată ziua. Mai vin câţiva fulgi de zăpadă, dar pe zone restrânse, iar vântul rămâne destul de insistent.

Sâmbătă avem tot vreme geroasă. În plus, se-adună norii şi ninsorile cuprind treptat majoritatea masivelor. Duminică o să ningă aproape peste tot; se intensifică şi vântul, iar temperaturile se menţin foarte scăzute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult