Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 29 decembrie 2018. Final de an cu temperaturi ridicate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sâmbătă avem încă o zi caldă pentru final de decembrie, un pic de soare în ţinuturile sudice; mulţi nori şi precipitaţii slabe în rest.

Maximele pleacă de la 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 10 grade în ţinuturile sudice. Cum va arata vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera închisă, cu ploi trecătoare şi un vânt destul de activ. Temperaturile se menţin la valori ridicate pentru acest moment al anului: după prânz se vor înregistra în jur de 6 - 7 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi nordul Munteniei cerul va fi plin de nori şi o să plouă din când în când. Şi vântul va agita puţin atmosfera, dar la capitolul temperaturi vom sta destul de bine. Pe la amiază termometrele vor indica 5 - 6 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei se răceşte uşor faţă de ziua trecută. Maximele se opresc pe la 2 - 3 grade şi o să avem vreme cam neplăcută, cu lapoviţă, condiţii de polei şi un vânt destul de insistent.

Citește și
vremea, ger, iarnă, zapada, ninsoare
Vremea se încălzește în toată țara, vineri. Prognoza meteo până luni

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă o zi mohorâtă, cu precipitaţii slabe, în general sub formă de lapoviţă. Şi aici este risc de polei, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 3 - 4 grade.

Nici în vestul ţării nu prea zărim soarele, dar o să fie puţin mai cald. Maximele vor urca până la 5 - 6 grade şi în aceste condiţii vor domina ploile. Norii persistă şi în zona Transilvaniei. La munte o să mai ningă, iar pe creste va fi viscol; în rest se aşteptă ceva lapoviţă. Temperaturile ajung la 3 - 4 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului.

În Oltenia aşteptam vreme bună şi va fi în continuare mai cald decât în mod normal. Se pot atinge chiar şi 9 - 10 grade; norii apar în treacăt, iar vântul devine activ în sudul provinciei.

Şi în sudul ţării zărim un pic soarele, dar mai vin câteva ploi slabe, în special la începutul zilei. Temperaturile ajung la valori mai potrivite pentru luna noiembrie.

BUCUREȘTI

Sâmbătă găsim vreme schimbătoare, condiţii de ploaie dimineaţa şi un pic de soare mai târziu. Se face mai cald decât ieri: maximă ajunge pe la 8 grade.

Duminică, temperaturile scad uşor, dar se menţin peste valorile normale. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 6 grade; cerul va fi cam înnorat, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse.

Luni se mai răceşte puţin; de fapt temperaturile ajung la normal şi maxima se opreşte pe la 4 grade. Norii persistă; zărim puţin şi soarele, iar în noaptea dintre ani temperatura coboară până la minus 3 grade.

La fel va fi şi în prima zi din 2019: atmosferă cam mohorâtă, vânt domol şi cel mult 4 grade la orele amiezii. LA MUNTE

Sâmbătă va domina vremea închisă, cu ninsori slabe şi condiţii de gheţuş. La altitudini mari, vântul va sufla tare şi va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Duminică se face mai frig; norii persistă şi mai vin ceva ninsori. Se linişteşte însă vântul. Ultima zi din an ne-aduce atmosfera închisă şi ninsori slabe în cea mai mare parte a zonei montane. Temperaturile rămân în limitele normale, dar vântul devine activ pe creşte.

Marţi avem vreme mai bună, fulguieli trecătoare, dar şi scurte momente însorite. Termic nu sunt schimbări, iar vântul mai are unele intensificări în zonele de creastă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult