Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 28 iulie 2018. Apar ploi în a doua parte a zilei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sâmbătă avem vreme destul de plăcută dimineața, dar aversele se întorc după prânz şi vor fi în continuare serioase în centru, est şi la munte.

 Tot pe aici creşte şi riscul de inundaţii. Maximele vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade.

Cum va arată vremea în fiecare regiune:

În Bărăgan şi Dobrogea este vreme amestecată, mai multe ore cu soare şi două-trei reprize de ploaie. Termic: nicio schimbare faţă de vineri.

Instabilitate găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vremea rămâne capricioasă, ploile revin după prânz şi pot lăsa cantităţi importante de apă, dar zărim şi soarele din când în când. Nivelul râurilor poată să mai crească. 

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă noi serii de averse, cu porniri ale vântului, grindină şi ploi torenţiale. Punctual se pot strânge 40 - 50 l/mp. Mare atenţie la riscul de inundaţii. Râurile din zonă se află sub cod portocaliu şi se pot produce viituri majore.

Citește și
viitura in Atena
Alertă de călătorie în Grecia. Vor fi ploi torențiale, furtuni și vânt puternic

Deschidem umbrela şi în Transilvania nordică sau în Maramureş, dar mai rar decât în est. Aici va fi vreme frumoasă şi mai caldă ca vineri. Ploile vin trecător la apropierea serii. Pentru vestul ţării, se anunţă vreme schimbătoare, dar mai caldă ca în ultimele zile. Ploile apar tot după prânz şi nu sunt de durată.

În Transilvania, instabilitatea este mai pronunţată în sudul provinciei. În rest, se arată soarele şi va fi vreme bună. În Oltenia, ploile vin după amiază sau chiar spre seară. Pană atunci prindem vreme plăcută, cu o maximă în jur de 28 de grade. Ceva probleme hidrologice pot apărea pe râurile Motru, Gilort şi Olteț.

Instabilitate mai avem şi în sudul ţării. Norii se înmulţesc după prânz şi mai aduc câteva ploi zgomotoase. Râurile din zonă sunt deja expuse riscului de inundaţii, în special cele din zona deluroasă a provinciei.

BUCUREȘTI

Vreme bună până după prânz. Apoi se adună norii, iar aversele vin în serii scurte, dar vor fi consistente. Şi duminică avem soare şi atmosferă plăcută dimineața, dar mai târziu se întorc aversele. Luni cam la fel: soare şi câţiva nori în prima parte a zilei, ploi către seară. Marţi nicio schimbare: vreme frumoasă până după prânz, averse zdravene la apropierea serii. LA MUNTE

Urmează încă vreo patru zile de instabilitate. Sâmbătă, norii apar dimineaţa, dar ploile se înteţesc după prânz şi se pot strânge 25 l/mp. Duminică dimineaţă atmosfera va fi destul de calmă, însă mai târziu apar noi serii de averse. Şi luni o să plouă după prânz sau pe seara. Aversele vin însoţite de aceleaşi fenomene, local vor fi consistente, iar temperaturile rămân în limitele obişnuite. Marţi avem vreme în încălzire perceptibilă în masivele vestice şi în nordul Orientalilor, însă de ploi tot nu scăpăm. LA MARE

Pentru zona litoralului se anunță ceva condiţii de ploaie, dar prindem vreme de plajă. Sâmbătă, atmosfera va fi plăcută, apa rămâne caldă, vântul destul de insistent, iar aversele apar trecător. Şi duminică mai sunt aşteptate ploi trecătoare, dar în general va fi vreme bună şi se mai încălzeşte puţin.

Luni vor fi cam aceleaşi condiţii: soare, nori din când în când şi ploi de scurtă durată. Marţi, vremea continua să se încălzească, vântul va fi activ, iar condiţiile de ploaie scad considerabil.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult