Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea, 13 octombrie. Zonele în care vin ninsorile și scad drastic temperaturile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prognoza meteo, marți, 13 octombrie 2020. Marți avem vreme instabilă în toată țara, cu vânt puternic și ploi abundente.

 

În plus, atmosfera se răcește drastic în vest, în sud-vest și prin centru. Vor fi doar 11 grade în vestul țării, în timp ce, în sud-est, maximele ajung la 26 de grade. 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare: din când în când, mai iese soarele, dar vor veni și averse consistente, cu tunete și fulgere. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul va sufla foarte tare, cu peste 80 de km/h. În același timp, temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă și vor atinge pragul de 25 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei regăsim aceeași situație: vreme caldă, dar schimbătoare, cu vânt intens și averse abundente. În zona înaltă de munte, rafalele pot depăși 130 de km/h, iar ploile pot strânge 60 de litri de apă pe metru pătrat. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim temperaturi ceva mai mici, dar tot mai ridicate decât normalul perioadei. Și aici avem averse cu tunete și fulgere, ce vor lăsa în urmă cantități mari de apă. Va cădea și grindina, iar vântul se întețește atât în zonele joase, cât și în regiunile montane, cu viteze între 80...130 de km/h. În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit toată ziua, iar temperaturile nu trec de 19 grade. Ploile vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul suflă ceva mai domol ca în restul țării, cu viteze de până la 65 de km/h. Nici în vestul țării nu zărim soarele, însă, pe aici maximele scad drastic și nu depășesc 13 grade. Ploile se mai domolesc față de cele din timpul nopții, la fel și vântul, însă, în ansamblu, vremea rămâne mohorâtă pe tot parcursul zilei.

Citește și
Vremea
Vremea azi, 11 octombrie. Care este prognoza pentru săptămâna viitoare

Vreme închisă găsim și în Transilvania: aversele vin cu tunete și fulgere și pot lăsa în urmă până la 60 de litri de apă pe metru pătrat. Va cădea și grindina, iar vântul va sufla cu putere atât în zonele joase, cu viteze de peste 80 de km/h, cât și pe creste, cu rafale ce pot depăși 130 de km/h. În Oltenia avem vreme schimbătoare: vor fi averse însoțite de descărcări electrice și un vânt intens, ce va sufla cu peste 65 de km/h. Zărim și soarele din când în când, însă temperaturile rămân modeste și se opresc la 15 grade Celsius. În ținuturile sudice vin ploi mai serioase: pe aici se pot strânge până la 60 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul are intensificări de peste 80 de km/h la rafală. E posibil să cadă și grindina, iar maximele rămân ușor mai scăzute decât normalul perioadei.

București

În București, marți se înnorează și se răcorește, iar maximele nu mai trec de 21 de grade. Vântul suflă cu viteze de până la 65 de km/h, iar ploile pot strânge între 5...15 litri de apă pe metru pătrat.

La munte

La munte, plouă pe arii extinse și se pot acumula peste 60 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul suflă tare pe creste, cu 130 de km/h și, tot acolo, se anunță ninsori și lapoviță.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile   București  

Miercuri scăpăm de ploi, dar se face mai răcoare, iar maximele ajung la valori apropiate de cele normale pentru această dată. În noaptea de miercuri spre joi e posibil să apară ceața.

Joi vremea se încălzește și vom avea soare în cea mai mare parte a zilei. Dimineața și noaptea se mențin condițiile de ceață.

Vineri se strică vremea. Norii se înmulțesc, iar seara și în noaptea de vineri spre sâmbătă se anunță averse însoțite de descărcări electrice.

La munte  

Miercuri prindem vreme rece. Cerul rămâne înnorat și mai apar câteva ploi în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Tot în aceste zone, pe creste, precipitațiile vor cădea sub formă de lapoviță și ninsoare.

Joi avem averse pe arii extinse în Carpații Occidentali. Vântul mai agită atmosfera din când în când, iar temperaturile revin la valori normale.

Vineri aversele ajung în toate masivele, vântul se intensifică în zonele de creastă, iar dimineața și în noaptea următoare e posibil să apară și ceața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult