Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sâmbătă, avem vreme geroasă în mare parte a Moldovei, prin Maramureş şi în depresiuni. Va fi frig şi peste zi, iar la munte, în vest, centru şi nord o să ningă slab.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi cu Bărăganul, se anunţă încă o zi rece, cu ceață şi chiciură în orele dimineţii. Apoi se arată soarele, însă doar pe litoral găsim valori puţin peste zero grade. La noapte se răceşte şi mai tare: temperaturile cobora până la minus 10 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să fie foarte frig. În următoarele ore se menţine codul galben de ceaţă cu depuneri de chiciură în aproape toată provincia.

Temperaturile rămân negative la amiază, iar peste noapte revine gerul. Între timp, zărim şi soarele printre nori, iar vântul rămâne destul de activ.

Citește și
zapada capitala
Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme geroasă în prima parte a zilei; dar mai târziu temperaturile se apropie de zero grade. Atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări, condiţii de fulguială şi un vânt cam insistent.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptam vreme închisă; ger dimineaţa şi câteva ninsori slabe peste zi. Şi la noapte o să ningă puţin, dar scăpăm de ger.

Şi în vestul ţării cerul rămâne acoperit; o să ningă din când în când şi va fi foarte frig. Vom avea maxime în jur de minus 2 - minus 3 grade, valori care se menţin şi pe timpul nopţii. Duminică în zori s-ar putea să apară un pic de lapoviţă şi asta înseamnă risc de polei pe şosele.

În Transilvania găsim atmosferă închisă şi un frig pătrunzător. În depresiuni gerul persistă câteva ore şi revine după lăsarea nopţii. Mai apar ceva ninsori slabe, iar în zona montană înaltă o să fie viscol.

În Oltenia o să avem vreme rece; vă spuneam că la această oră se înregistrează minus 16 garde în Gorj, la Apă Neagră. Dimineaţa, sunt condiţii de ceaţă şi chiciură, iar mai târziu se arată soarele. Maximele ating cu greu zero grade şi vântul devine activ.

În ţinuturile sudice se face mai frig decât vineri. Apar ceva nori, dar fără precipitaţii, iar după lăsarea nopţii vine gerul. 

BUCUREȘTI

Sâmbătă se face şi mai frig, temperatura maximă rămâne sub zero grade, iar la noapte vorbim despre ger. Între timp avem soare cu dinţi şi un vânt destul de activ. Gerul persistă şi mâine dimineaţă. Peste zi se ating minus 2 grade, chiciură şi ceata pot dura câteva ore, iar norii vin şi trec.

Luni percepem o încălzire uşoară, vântul se înteţeşte şi mai apar ceva nori, fără precipitaţii.

Marţi vine iarăşi frigul, norii se înmulţesc şi cresc şansele de ninsoare. Maximă va fi în jur de zero grade, iar minimă, de minus 7 - minus 8 grade. LA MUNTE

Găsim vreme geroasă şi destul de mulţi nori. Sunt anunţate ninsori în masivele vestice şi în zona Maramureşului şi doar câţiva fulgi în rest. La mare altitudine, ninsoarea va fi viscolita. Dumică, temperaturile urcă uşor, însă dimineaţă va fi tot geroasă. Ninsorile apar mai ales în Apuseni şi în nordul Carpatior Orientali, pe unde vor fi consistente.

Luni se mai încălzeşte puţin, norii persistă şi o să ningă din când în când. Nu se domoleşte nici vântul. Marţi se răceşte la loc, ninsorile se extind şi chiar se înteţesc, iar pe creste va fi viscol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult