Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 12 februarie 2019. Regiunile în care se vor semnala ploi și ninsori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți avem vreme urâtă, cu mult mai rece ca luni şi cu precipitaţii mai ales în sud, centru şi est.

 La munte, în Transilvania şi Bucovina va ninge, iar în sud vin întâi ploile, iar de la noapte şi ninsorile. Pe timpul zilei, temperaturile vor fi cuprise între 0 şi 8 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, s-au atins 15 grade în Lunca Dunării, marți o să avem cu greu 8 grade în zona litoralului. Atmosfera va fi neplăcută şi o să plouă temporar.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme rece şi precipitaţii. Sunt mai mult ploi, însă nu este exclusă nici lapoviţă. Scad temperaturile şi în nordul Moldovei. Vremea va fi urâtă, cu ninsori consistente şi maxime foarte modeste. Ninge şi la noapte.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, temperaturile pierd vreo două grade, însă precipitaţiile se schimbă din ploi în ninsori. La munte va fi viscol. Şi în vestul ţării se anunţă vreme urâtă, cu lapoviţă dimineaţa şi atmosfera închisă mai târziu. La noapte se lasă frigul, vor fi minus 5, minus 6 grade în zonă. Şi în Transilvania se întoarce iarna şi aduce ninsoare, temperaturi scăzute şi un vânt tare neplăcut. La munte va fi viscol.

Citește și
copii pe partie
O mamă a cheltuit 1.000 de euro pe vacanţa de 4 zile la munte. Copil: "Mie nu mi-a plăcut"

În Oltenia va ploua de-a lungul zilei, dar mai supărător va fi vântul, care se intensifică şi poate atinge 55 km/h. Temperaturile scad cu vreo cinci grade, însă vom resimţi mai puţin de atât. La noapte va fi lapoviţă, iar mai târziu ninsoare.

Şi în ţinuturile sudice o să avem vreme urâtă, cu ploi din când în când, vânt nervos şi chiar ninsoare pe timpul nopţii. Se răceşte şi la noapte.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, se schimbă vremea. Deşi minimă a urcat faţă de noaptea trecută, marți avem vreme închisă şi rece, cu ploi temporare şi o maximă de numai 5 grade. Vântul rămâne activ, depăşeşte 40 de km/h, iar presiunea atmosferică va creşte accentuat. La noapte ploile se trasforma în ninsoare şi se pot aşeza vreo 5 centimetri strat de zăpadă.

Miercuri o să avem tot vreme rece, deşi maximă de 5 grade este obişnuită pentru dată la care ne aflăm. Dimineaţa s-ar putea să mai ningă puţin, apoi zărim şi soarele din când în când.

Şi joi o să avem cam aceeaşi temperatură, iar vremea se anunţă schimbătoare, cu un vânt destul de activ.

Vineri, se face mai frig, norii se înmulţesc şi cresc şansele de lapoviţă. Maximă va fi în jur de 3 grade, iar minimă coboară până la minus 1 grad. LA MUNTE

La munte, iarna revine în forţă. Se răceşte rapid, va ninge cam peste tot, iar în zona Meridionalilor ninsorile vor fi abundente. Vântul se transformă în viscol la peste 1500 metri. Miercuri, se face şi mai frig, mai sunt condiţii de fulguiala, şi vântul rămâne activ.

De joi, se resimte o încălzire uşoară în zona de munte. Apare şi soarele din când în când, iar vântul continua să sufle cu putere pe creşte. Vineri aşteptam vreme frumoasă, în general, şi temperaturi în creştere. Doar în zona de Curbură sunt aşteptate ceva fulguieli.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult