Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme schimbătoare, cu ploi sporadice. De marți se schimbă vremea în toată țara

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de luni ne-aduce atmosferă schimbătoare, ploi sporadice şi un vânt tot mai insistent. Maximele ajung în intervalul 16...25 de grade, iar pe seară instabilitatea creşte în vestul şi sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi destul de însorită, cu vânt activ şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Maximele urcă spre 22...23 de grade, dar pe litoral va fi mai răcoare: se vor înregistra în jur de 17 grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, apar ceva înnorări, iar la noapte e posibil să vină o ploaie de scurtă durată. Până atunci domina timpul frumos şi temperaturile ajung la valori agreabile, de 23...24 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina norii se înmulţesc şi vor aduce câteva averse, dar pe zone restrânse. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile depăşesc 20 de grade aproape peste tot.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi caldă, dar cu mai mulţi nori şi câteva reprize de ploaie. Regimul termic este unul foarte plăcut: pe la amiază se ating frecvent 24...25 de grade. În ţinuturile vestice, vântul prinde putere, se adună norii, dar vor fi puţine ploi de-a lungul zilei. Situaţia se schimba însă, pe seară şi la noapte, când vor veni averse consistente, cu tunete, fulgere, poate şi grindină.

În zona Transilvaniei prindem o zi ceva mai plăcută, deşi vântul se intensifică şi aici; norii se înmulţesc şi e posibil să plouă din când în când. La noapte apar averse locale în zonele de munte.

Şi în Oltenia se porneşte vântul, iar pe seara creşte instabilitatea, apar ploi zgomotoase şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. Până atunci, avem vreme schimbătoare şi maxime în jur de 23...24 de grade. Şi în ţinuturile sudice se adună norii, dar nu prea sunt semne de ploaie, deocamdată. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, dar încă avem valori plăcute, de 22...23 de grade.

Norii apar şi în zona Capitalei, vântul devine tot mai insistent, iar peste noapte cresc şansele de averse. Maximă ajunge pe la 23 de grade - o valoare normală pentru acest moment al anului. Vremea se schimbă şi în zonele de munte. Pe timpul zilei aversele apar sporadic, însă la apropierea nopţii, instabilitatea se extinde dinspre masivele sud-vestice. Vin ploi zgomotoase, ce pot lăsa cantităţi mari de apă şi vor fi condiţii de grindină. În plus, vântul prinde putere, iar pe creste va atinge viteze de 70...80 Km/h.

Marți instabilitatea cuprinde aproape toată ţara. O să plouă în mai multe reprize, vor fi şi tunete, fulgere, condiţii de grindină, iar în Banat şi Oltenia se pot strânge 30 de litri de apă pe matru pătrat. Vântul are intensificări cam peste tot; se răcoreşte, mai ales în ţinuturile vestice, iar pe crestele montane reapare lapoviţă.

Vreme instabilă avem şi miercuri: averse în majoritatea zonelor, cantităţi mai mari de apă în sud-vest şi la munte şi vânt intens în jumătatea estică.

Nici joi nu scăpăm de ploi. Instabilitatea va afecta mai mult jumătatea vestică a ţării, zonele de deal şi munte, pe unde vor fi averse consistente. Se menţin condiţiile de grindină, iar vântul mai are unele răbufniri în est, sud-est şi la munte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult