Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme rea în toată țara. Acoperișurile unor blocuri din Craiova au fost luate de vânt

Your browser doesn't support HTML5 video.

O primăvară nebună, însoțită de furtuni violente, a semănat groază în mare parte din țară. În Craiova, oamenii au făcut noapte albă, după ce acoperișurile unor blocuri au fost azvârlite peste zeci de mașini pe care le-au făcut țăndări.

 

La fel și geamurile unor apartamente. În alte zone a căzut grindină, ori a plouat atât de tare încât s-au inundat drumurile. Iar pe Transalpina a nins ca-n miez de iarnă. 5 județe din nord-estul țării rămân sub cod portocaliu de vreme rea până vineri dimineață.

 

Acoperișurile a trei imobile din Craiova au fost smulse de vântul - care spun meteologii - a avut la rafala peste 80 de km/h. Jos este și mai rău. 21 de mașini au fost făcute praf de bucățile din lemn și tablă cazute ca niște proiectile de pe blocuri.

O mașină are plafonul strivit, altele au geamurile sparte și tabla îndoită, însă sunt multe încă sub resturile de materiale de construcții aruncate de vijelie. De la fereastră doi soți privesc împietriți. Bucăți de lemn din acoperișurile rupte le-au spart geamurile.

Mai mulți stâlpi de la sistemul de iluminat public au fost îndoiți, iar cablurile de la rețeaua electrică au căzut peste mașini. Sunt resturi de zidărie și pe un teren de baschet.

„Un 40 la sută, 30 - 35 la sută din mașină a fost distrusă. Trebuie să ajungem la un mecanic sau un tinichigiu să vedem cât ne-ar costa”, a spus proprietarul unei mașini avariate.

Dezastrul a fost precedat - în Craiova - de o ploaie cu fulgere.

Sub un nor negru și gros, o pasionată de fotografie a surpins spectacolul naturii.

În nordul județului Galați, o ploaie de o jumătate de oră a inundat curțile localnicilor și a acoperit drumurile.

Iar în Timiș grădinile au fost distruse de grindină.

Un pasaj rutier din Timișoara a fost inundat.

La altitudini mari, în Gorj, a nins la fel ca în mijlocul iernii. Zăpada s-a așternut într-un strat de câțiva centimetri și a fost nevoie de intervenția utilajelor.

Cinci județe din regiunea Moldovei sunt până vineri dimineață sub cod portocaliu de ploi torențiale și vânt. În alte 25 este cod galben. Vremea este în răcire - spun meteorologii, dar va începe să se îndrepte după 1 mai.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult