Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme deosebit de caldă pentru final de februarie. Vor fi 17 grade în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi atmosfera va fi deosebit de caldă pentru finalul lunii februarie. Dimineaţa, în zonele joase se lasa ceața și, tot pe-acolo, s-ar putea să burniţeze. În rest, avem vreme bună, dar şi un vânt mai intens la altitudini mari.

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare. După ce se risipeşte ceata matinală zărim şi soarele, iar temperaturile cresc simţitor faţă de ieri. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem ceaţă sau nori de joasă altitudine, acum, dimineaţa. Mai apoi iese soarele şi se face mai cald faţă de ziua trecută.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, în regiunile de deal şi de munte soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. În zonele de câmpie, acum s-a lăsat ceaţa, dar, mai apoi, cerul se degajează, iar temperaturile urcă până la 19 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va domina atmosfera însorită, dar, în zonele mai joase, va fi ceaţă în primele ore. Şi pe-aici se face mai cald decât ieri, în special în sudul şi în estul provinciei.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare. După ce se risipeşte ceața de dimineaţă, iese soarele, iar maximele vor atinge 17 grade Celsius. În Transilvania s-a lăsat ceaţa în depresiunile din estul provinciei, iar, pe-acolo, temperaturile se opresc la 10 grade. În rest, se anunţă o zi cu mult soare şi cu maxime de până la 15 grade Celsius.

În Oltenia, la deal şi la munte prindem o zi însorită, dar în zonele mai joase s-a format ceaţă. La amiază, termometrele vor indica 16...17 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. Acum, dimineaţa la câmpie avem nori de joasă altitudine şi ceaţă. În schimb, la deal şi la munte se anunţă timp frumos pe tot parcursul zilei.

În Bucureşti găsim atmosferă schimbătoare, cu ceață dimineaţa şi soare mai târziu. Vremea devine nefiresc de caldă pentru dată din calendar, iar, la amiază se vor înregistra 17 grade Celsius. La noapte vor fi din nou condiţii de ceaţă, iar temperatura coboară până la 3 grade.

Şi la munte se anunţă o zi foarte caldă pentru această perioadă. În primele ore, pe vai şi în depresiuni va fi ceata asociată cu burniţa. Mai apoi, se înseninează, iar vântul va sufla mai tare pe creşte.

Mâine se face și mai cald. Se anunţă timp frumos, dar, în prima parte a zilei, la câmpie vor fi nori de joasă altitudine sau ceaţă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, norii se înmulţesc. În nordul şi în nord-vestul ţării o să plouă, iar în Carpaţii Orientali va ninge.

Sâmbătă, în jumătatea de nord-est se răceşte simţitor şi tot pe-acolo o să plouă pe arii extinse. Pe alocuri, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice şi se pot strânge cantităţi mari de apă. În masivele estice vor predomina ninsorile, dar în restul zonei montane vor fi ploi şi lapoviţă. La altitudini mari, vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 70 de km/h, dar va avea intensificări şi în celelalte regiuni, pe unde va atinge viteze de 55 de km/h.

Duminică, în jumătatea sudică se face mai răcoare. Se anunţă o zi mohorâtă, iar în nord, în centru şi în est, spre seară apar precipitaţiile. La munte o să ningă, iar în rest vor fi ploi şi lapoviţă. Vântul va sufla mai tare în ţinuturile estice, dar şi în zona montană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult