Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avem vreme aspră în acest weekend. Codul galben de ninsori şi intensificări ale vântului expira duminică seară şi vizează mare parte din ținuturile vestice din Transilvania şi zonele de deal şi munte ale Olteniei şi Munteniei.

Aici se pot acumula 30, izolat, 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul poate atinge viteze de 50...60 km/h.Avem şi un cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol pentru zone din Banat şi din Carpaţii Meridionali. Acesta este valabil până mâine la amiază şi anunţă cantităţi de 60...70 L/mp şi rafale de vânt de 70 km/h.

Sâmbătă o să ningă în multe zone. În jumătatea sud-vestica a ţării, stratul de zăpadă creşte considerabil; dar prin sud-est, ninsorile se vor transforma treptat în ploi şi lapoviţă. Maximele pleacă de la -3 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ajung la 9 grade pe litoral. 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme neplăcută: vântul are răbufniri, iar ninsorile se vor transforma curând în ploi. În sudul Dobrogei va fi mai cald ca ieri. O să mai ploua şi la noapte, când minimele rămân peste zero grade.

Citește și
zapada, ninsoare
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi de iarnă autentică. Ninsorile continuă, dar spre seară apar şi aici ploile şi lapoviţă. Pe şosele se formează polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum!

Ninsori şi vreme severă găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina. O să mai ningă şi pe timpul nopţii, dar vântul va fi mai domol decât în ţinuturile sudice. Temperaturile rămân negative chiar şi la amiază.

Şi în Maramureş o să ningă sâmbătă. Termic nu sunt schimbări: maximele ajung pe la 1...2 grade, iar iar la noapte vor fi în jur de 0 grade.

În vestul ţării, weekendul ne-aduce vreme severă. Ninsorile vor fi abundente în zona Banatului, inclusiv la munte; se va depune un strat consistent de zăpadă şi vântul va avea răbufniri cu viteze de 60 km/h.

Şi în Transilvania o să ningă, mai serios în vestul provinciei şi în zona de munte. Şi tot la munte vântul va continua să sufle cu putere şi va viscoli ninsoarea. Temperaturile nu se modifica faţă de ieri.

În Oltenia, ninsorile vor lăsa un strat consistent de zăpadă; vântul va avea intensificări susţinute, iar temperaturile ajung pe la 1...2 grade. Pe seara, ar putea să apară şi ceva lapoviţă sau chiar ploi şi asta înseamnă risc mare de polei.

În sudul ţării, ninsorile din primele ore se transformă, către seară, în ploi, dar apare şi lapoviţă din când în când. Termic nu sunt schimbări importante faţă de ziua trecută.

Vremea în București

Şi în Bucureşti ninsoarea devine lapoviţă, iar mai târziu o să plouă, aşa că stratul de zăpadă se topeşte. În prima parte a zilei termometrele vor indica -1 grad, dar spre seară şi la noapte temperatura ajunge la 2...3 grade.

Vremea la munte

La munte, ninsorile vor fi consistente, stratul de zăpadă creşte substanţial şi viscolul pune stăpânire pe multe masive. Astăzi va ninge abundent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în zona Carpaţilor de Curbură. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult