Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viscolul a făcut ravagii în județul Constanța. Carosabilul s-a transformat în patinoar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Codul galben de vreme severă s-a prelungit pe tot parcursul nopţii. În sud-estul ţării, viscolul a făcut ravagii spulberând zăpada de pe câmp pe carosabil.

Toată noaptea utilajele de deszăpezire au lucrat încontinuu pentru a uşura circulaţia. În judeţul Constanța o porţiune din drumul naţional 38 a fost închisă, după ce două TIR-uri au derapat.

Carosabilul s-a transformat într-un adevărat patinoar. Şoferii s-au ajutat unii pe alţii ca să mişte maşinile din loc. În apropiere de comuna Lumina, judeţul Constanța, un TIR a derapat, iar şoferul s-a chinuit ore în şir să îl readucă pe şosea, însă fără succes.

După ore bune în care a nins neîncetat peste Dobrogea, viscolul îşi face acum de cap, vizibilitatea este redusă odată cu lăsarea întunericului aşa că autorităţile va recomanda să nu plecaţi cu maşina la drum decât dacă este imperios necesar.

Surprinşi de zăpadă, şoferii nu au mai putut să îşi continue drumul.

"Zeci de maşini, TIR-uri şi autocare pline cu oameni au stat blocate de mai bine de 6 ore şi asta pentru că la 2 kilometri distanţă, două autocamioane au derapat şi au ajuns pe mijlocul drumului.

"Aici suntem blocaţi de 2 ore nu ştiu care sunt motivele, am înţeles că e unul blocat, un tir. N-aţi îngheţat? Avem un copil de 3 luni, asta-i problema."

"De cât timp sunteţi aici? 2 ore, 2 ore jumate. Dar unde mergeţi? Ei merg până în Turcia, la Istanbul, dar eu până la Varna. Şi de obicei, în cât timp ajungeţi? Nu foarte mult, de obicei 1 oră dacă este drumul bun, dar acum."

"Cum se circulă? Cum sunt condiţiile? Rău, rău că viscoleşte şi aduce de pe câmp, da din cauza asta. Dacă nu sunt parazăpezi şi ce să facem, atâtea ore…"

"Din cauza vântului puternic, toată zăpada de pe câmp este spulberată pe carosabil. Puterea acestuia ajunge până la 70 de km/h, iar drumarii cu greu fac faţă”, a transmis reporterul Știrilor PRO TV de la fața locului.

Pe tot parcursul zilei de joi se va menţine vreme deosebit de rece în toată ţara, iar în sud-est se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteză de până la 60 km/h.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult