Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Valuri de căldură în vestul Europei. La Madrid s-au înregistrat miercuri aproape 40 de grade Celsius

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut primele valuri de caniculă în vestul Europei! La Madrid s-au înregistrat miercuri aproape 40 de grade Celsius, spre nemulțumirea turiștilor și a localnicilor.  

În alte colțuri ale lumii a fost chiar mai cald de atât: în nordul Mexicului, termometrele au indicat 50 de grade Celsius la umbră.

Și, pentru că vremea este la extreme tot mai des, în Berlin a plouat miercuri atât de mult, încât străzile au fost inundate.

Spania e în mijlocul primului val de căldură al verii. Guvernul a înființat o nouă agenție pentru a investiga și a atenua efectele temperaturilor extreme asupra sănătății umane. Dincolo de eforturile autorităților, turiștii din Madrid folosesc toate mijloacele posibile - pălării, ventilatoare, apă rece, înghețată și umbră - pentru a se apăra de căldură.

Nici localnicii nu se descurcă mai bine pe caniculă..

Belen Barriga: "M-am ars toată, la ora asta a zilei nu sunt pe străzi, în mod normal, dar astăzi a trebuit să ies... e insuportabil. Singurul mod în care putem lupta e să mergem la o piscină. Nu sunt multe alte lucruri de făcut."

Și mai cald este, zilele acestea, în nordul Mexicului. În regiunea Sonoră, aflată la granița cu Statele Unite, s-au înregistrat ieri 50 de grade Celsius la umbră - cea mai mare valoare de pe tot globul. Localnicii încearcă să se ferească pe cât posibil de statul în soare, iar gheața a devenit o marfă extrem de căutată.

În acest timp, în mijlocul Europei, germanii au de furcă din cauza ploilor abundente și a inundațiilor. În Berlin, șoselele au fost acoperite de apă, iar autoritățile au anunțat stare de urgență meteorologică. Aproape tot orașul a fost afectat de șuvoaie și crengi rupte din copaci, iar o persoană a fost grav rănită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult