Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ciclon mediteranean face ravagii în Europa. Ce se va întâmpla în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un ciclon mediteranean face ravagii în sudul și centrul Europei. În mai multe țări au ost emise coduri roșii de inundații din cauza furtunilor puternice.

Două persoane au murit şi mii de rezidenţi au fost evacuaţi din locuinţe în urma inundaţiilor devastatoare care s-au abătut asupra regiunii italiene Emilia-Romagna (nord), au anunţat miercuri autorităţile, avertizând că situaţia s-ar putea înrăutăţi, informează Reuters.

''Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore'', a declarat pentru canalul de ştiri SkyTG24 adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione. ''Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată''.

Oficialul a spus că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a putut oferi numărul exact al acestora. Potrivit postului public de televiziune RAI, precum şi altor media, cel puţin patru persoane sunt date dispărute, una în Cesena, iar trei, în oraşul învecinat Forli.

Au fost emise coduri roșii de ploi torențiale și pericol de inundații în Cehia, Slovacia sau Slovenia. Iar în Croația este cod roșu de vânt.

Ciclonul Minerva va evita România, potrivit meteorologilor. De marți după-amiază, zona Olteniei se află sub cod galben de ploi însemnate cantitativ. Sunt vizate județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman.

Meteorologii spun că acest cod nu va fi prelungit după ora 18, când expiră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult