Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Toată țara intră sub avertizări meteo. Caniculă în sud și est, vijelii în restul regiunilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, informări de caniculă și disconfort termic, dar și avertizări de vijelii.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 - 03 iulie Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic

În intervalul menţionat va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 iulie, ora 15:00 – 03 iulie, ora 06:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 02 iulie, ora 18:00 – 03 iulie, ora 06:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35...60 l/mp.

 

COD GALBEN Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vreme caniculară la Bucureşti şi disconfort termic accentuat

Vremea va fi în continuare călduroasă la Bucureşti, caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi foarte probabil uşor va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, se arată în prognoza specială pentru Capitală emisă pentru joi şi vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi joi de 35 - 36 de grade Celsius, iar vineri se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Temperatura minimă va fi de 18 - 20 de grade Celsius.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult