Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ger năpraznic în România. Apa fiartă îngheață instantaneu. Unde a fost polul frigului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Valul de frig care a prins România ca într-un clește se dovedește mortal. Cinci oameni s-au prăpădit după ce au fost găsiți inconștienți pe străzi sau în curți.  

Aveau temperatura corpului atât de scăzută încât medicii nu au reușit să îi resusciteze. Cel mai rece a fost în zona Moldovei, unde s-au înregistrat -19 grade. Urmează încă o noapte periculoasă de îngheț.

Cea mai scăzută temperatură, de -18,6 grade, a fost înregistrată în zori la Negrești, în județul Vaslui. Este foarte frig în toată Moldova. Lângă Pașcani, o biată femeie de 59 de ani care locuia singură a fost găsită în curtea înzăpezită.

R: Sora dumneavoastră a sunat la 112?

Vecin: „Ca să vină salvarea s-o ia, că nu mai putea să vorbească. A dat telefon și nu putea să vorbească și și-a dat seama că ceva nu e în regulă”.

Citește și
ger iasi
Ger cumplit peste România. La Iași au fost -17 grade, mașinile au fost acoperite de un strat gros de gheață

Când au ajuns medicii care au resuscitat-o trei ore avea temperatura corpului de numai 23,8 grade Celsius. Într-un final s-a stins la spital.

La Galați - unde minima a fost de -12,8 grade Celsius - au murit trei oameni: o femeie de 79 de ani și doi bărbați de 65 respectiv, 41 de ani. O a cincea victimă a fost înregistrată la Buzău.

Experiment

În Iași au fost -17 grade noaptea trecută. În aceste condiții am făcut un experiment: O supă fierbinte ținută la geam timp de 40 de minute a înghețat bocnă.

De asemenea, apa fiartă aruncata în aer de o mamă s-a transformat instantaneu în zăpadă pentru fiul ei.

Cei care au plecat cu noaptea în cap la școală sau serviciu au simțit în toate încheieturile gerul tăios. Pentru că au înghețat firele, n-au mai circulat nici tramvaiele, așa că o mulțime de oameni au așteptat zeci de minute prin stații.

R: Ce v-au zis?

Femeie: „Să mergem pe jos!"

Femeie: „S-a anunțat că vine vremea asta, unde sunt utilajele?"

Femeie: „Am venit cu un autobuz de la Hârlău înghețat, deci nici geamurile nu se vedeau".

R: Ați luat mai multe bluze? Câte aveți?

Femeie: „Trei! Și mănușile sunt duble".

Și peste zi a fost la fel de rău. O mașină a fost pur și simplu acoperită complet de un strat gros de gheață. O țeavă de termoficare s-a spart, iar apa care a curs s-a transformat repede într-o floare de gheață.

Pentru siguranța trecătorilor pompierii au curățat țurțurii și au dat zăpada de pe blocuri.

În Delta Dunării, Crăiasă Zăpezii a creat opere de artă după ce a înghețat stabilopozii, balizele de semnalizare și chiar stufărișul.

echipa: Elena Bejinaru, Oana Ursanu, Iulia Ciuhu, Daniel Moldovan, Marius Grama, Yvette Mîrza

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult