Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se strică vremea în România. Cod galben de vijelii și de ploi torențiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea se strică de duminică seară, mai întâi în vestul țării, unde 11 județe sunt vizate de un cod galben de vijelii până luni dimineață, la ora 3.

Meteorologii vorbesc despre vijelii și ploi torențiale. În timp ce în sudul țării vremea rămâne caldă până miercuri. Duminică, temperaturile au urcat la valori de vară.

A fost o vreme neobișnuit de caldă în sudul țării. La orele prânzului, în București, s-au atins 24 de grade, dar din cauza umezelii s-au resimțit 29 de grade. În mod normal ar fi trebuit să avem cel mult 18 grade. În doar două zile, temperaturile au făcut un salt de 11 grade. Și mai cald a fost la Zimnicea, unde temperatura resimțită a fost de 31 de grade. În aceste condiții, oamenii au căutat umbra din parcuri și au schimbat cozonacul cu o înghețată. 30 de grade s-au atins și la Giurgiu, iar la Brăila și Bechet, 28 de grade. E o masă de aer cald care vine din Africa, dar care de joi e înlocuită cu una rece, care deja a intrat la noi în țară prin vest, iar până joi temperaturile revin la normal, adică pe la 18 grade. Partea proastă e că de miercuri, ploile și vijeliile cuprind aproape toată țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult