Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un val de aer siberian aduce frig în România. ”Aceste temperaturi sunt periculoase”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prin definiţie capricioasă, primăvara face un pas înapoi. De luni seara, o masă de aer siberian va răci atât de mult atmosfera încât se vor înregistra temperaturi chiar şi cu 14 grade mai mici, de la o zi la alta.

În 24 de ore, trecem de la vremea frumoasă de mai, la frigul din februarie, care va afecta pomii înfloriţi şi viţa de vie. Nu sunt excluse nici ninsorile slabe.

Valul de aer siberian a intrat deja de luni în ţara noastră prin nord şi înaintează spre jumătatea sudică a ţării.

Florinela Georgescu, director executiv INMH: Categoric vorbim de o modificare spectaculoasă cel puţin pe partea de sud a ţării, cu temperaturi maxime cu 10 grade mai scăzute ca cele de astăzi. Reporter: E corect să spunem că în 24 de ore am traversat un întreg anotimp? Florinela Georgescu, director executiv INMH: Da, pentru că trecem de la temperaturi de sfârşit de primăvară la început de primăvară.

De la cele 25 de grade din termometre înregistrate luni, în Capitală marți ajungem la 11. Miercuri mai cresc cu un grad, însă joi scăderea este şi mai spectaculoasă. Vom dârdâi la cele 10 grade.

Citește și
soare
Vremea 24 martie 2019. Zona în care temperaturile vor ajunge la 23 de grade

La nivelul întregii ţări, nu se vor înregistra mai mult de 15 grade în sudul ţării în următoarele 3 zile. Iar în nord, temperaturile nu trec de 5 grade. Nopţile vor fi şi ele din ce în ce mai reci. În noaptea de joi spre vineri, de exemplu, vom avea temperaturi negative în toată ţara, când normal ar fi fost să înregistrăm până la 5-6 grade cu plus.

Florinela Georgescu, director executiv INMH: ”Aceste temperaturi sunt periculoase, crează probabilitatea de apariţie a brumei, acum când livezile încep să înflorească, un fenomen periculos. De asemenea, pentru vii este periculos, aş spune mai degrabă pentru jumătate de sud a ţării, unde temperaturile au fost mai ridicate.”

În schimb, în jumătatea nordică, pomii fructiferi nu au înflorit încă, pentru că a fost mai frig, aşa că noul val de aer rece nu le poate face rău.

Aerul siberian ar putea aduce şi lapoviţă şi ninsoare, dar foarte slabe, la munte, dar şi în zonele joase din nordul Moldovei, Transilvania şi Maramureş.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult