Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, lovită de ger și viscol. Temperaturile ar putea ajunge până la minus 20 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se întorc ninsorile cu ger puternic în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vânt puternic la munte, dar și în zona litoralului, până duminică seară la ora 20.00.

În unele zone ale țării a nins abundent, iar vântul puternic a dărâmat mai mulți copaci și stâlpi de electricitate.

Meteorologii au extins codul galben, iar ninsorile au cuprins majoritatea zonelor. Tot de sâmbătă seară, de la ora 20.00, până duminică seară, intră în vigoare și codul portocaliu pentru zona Carpaților Meridionali, acolo unde, la altitudini mari, vântul bate cu putere, o să fie viscol și vizibilitatea o să scadă foarte mult. Codul portocaliu este valabil și pentru zona litoralului, așadar pentru Constanța și Tulcea.

Vântul va sufla cu putere și va amplifica senzația de rece, iar noaptea va aduce vreme geroasă în depresiuni. Se va instala gerul în special în regiunile intra-carpatice, acolo unde minimele vor fi între minus 10 și minus 20 de grade în estul Transilvaniei. Iar vremea rece, spun meteorologii se va menţine până la jumătate săptămânii viitoare.

Deja din cauza ninsorii, drumul de acces către stațiunea Muntele Mic, din Caraș Severin a fost blocat până spre după amiază, unde vântul a pus la pământ mai mulți brazi. A fost afectată și rețeaua electrică, sute de persoane au rămas fără energie electrică. Nu s-a putut schia, însă de mâine administratorii pârtiilor speră că vor putea da drumul instalațiilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult