Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, împărțită între caniculă, vijelii și grindină. Cod galben în mai multe județe până miercuri | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți dimineaţa, trei avertizări meteorologică Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică, valabile în mai multe județe.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Potrivit meteorologilor, în intervalul 25 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 3, în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Cod galben de disconfort termic ridicat

Citește și
caldura, canicula
Temperaturi de 37 de grade în sudul țării. Bucureştiul şi 7 judeţe intră sub Cod portocaliu de caniculă

Marți, valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Miercuri, valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cum va fi vremea în București

25.06.2024 ora 10:00 - 26.06.2024 ora 10:00

Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33...35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

26.06.2024 ora 10:00 - 27.06.2024 ora 10:00

Valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult