Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi coduri galbene de fenomene meteo extreme. România, împărțită între caniculă și ploi torențiale. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, noi atenționări Cod galben de caniculă, dar și de ploi, valabile în mai multe județe din țară.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În intervalul 24 august, ora 12:00 – 24 august, ora 23:00, în sudul și estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul și nordul Munteniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat

Joi și vineri, în vestul, sud-vestul și sudul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Citește și
canicula, meteo, vremea
Alertă de cod roşu de caniculă într-o țară europeană. MAE a emis o atenționare de călătorie

Cum va fi vremea în București

Valul de căldură se va menţine la Bucureşti în următoarele zile şi va fi caniculă în timpul după-amiezelor dar în a doua parte a zilei de joi şi pe parcursul nopţii se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi de 34 - 35 de grade şi minimele de 19 - 21 de grade. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult