Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prognoza meteo azi, 10 octombrie. Vremea se încălzește în mai multe zone din țară. Maximele termice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi, 10 octombrie, se încălzește în unele zone. Se anunță o zi frumoasă, cu un vânt mai insistent în regiunile din vestul și din nord-vestul României.

Peste noapte se înnorează și o să plouă în jumătatea nord-vestică. Maximele pleacă de la 21 grade în depresiuni și ajung la 28...29 de grade în sudul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem o zi însorită, cer mai mult senin prin Bărăgan și un vânt domol. Temperaturile urcă până la 28, poate chiar 29 de grade - valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei s-a lăsat ceața de dimineață. Pe parcursul zilei, norii apar destul de rar, vântul nu pune probleme, iar după prânz maximele ating 26 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, la începutul zilei, avem ceață pe la câmpie. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută, cu soare, câțiva nori și temperaturi de până la 26 de grade. Peste noapte se mai înnorează și e posibil să vină câțiva stropi de ploaie.

Citește și
toamna românia
Vremea azi, 8 octombrie. Temperaturile încep să crească în România. Care vor fi maximele termice

Vreme frumoasă găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Se mai încălzește față de ziua trecută și vor fi 26 de grade pe la Zalău și pe la Satu Mare. Vântul are unele intensificări, iar la noapte norii se înmulțesc și apar averse destul de abundente.

În ținuturile vestice soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. La amiază avem atmosferă de vară și 27, poate chiar 28 de grade în termometre. Vântul agită atmosfera, iar după lăsarea nopții se înnorează treptat și vin câteva reprize de ploaie.

În Transilvania, de dimineață, s-a format ceață în multe zone. Apoi soarele încălzește rapid atmosfera: la amiază se ating 22 de grade la Miercurea Ciuc și 26 de grade la Sibiu. La noapte ploile ajung și în această zonă.

În Oltenia, după ce se risipește ceața matinală, urmează o zi frumoasă, cu soare și vânt domol. Norii apar sporadic și se face mai cald decât miercuri: la Slatina vor fi 27 de grade. Peste noapte se înnorează și e posibil să picure trecător.

Cam la fel va fi vremea și în sudul României: soare toată ziua, câțiva nori inofensivi și atmosferă de vară în miezul zilei, când se ating 28, poate chiar 29 de grade.

Temperatura crește în București

În București avem cer senin și vânt activ. Temperatura crește, iar vremea devine mult mai caldă decât ar fi normal. După prânz se ating 28 de grade. La noapte temperatura coboară până la 13 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte găsim temperaturi foarte ridicate pentru data din calendar. Avem soare toată ziua, însă peste noapte se înnorează și o să plouă în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult