Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM

Your browser doesn't support HTML5 video.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsori, viscol şi polei, valabilă în întreaga ţară, până marţi la orele prânzului.

Conform prognozei, în intervalul 17 decembrie, ora 12:00 - 18 decembrie, ora 12:00, în nordul şi în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureş, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 şi 20 cm.

În prima parte a zilei de luni (17 decembrie), în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi viteze de 70 - 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar, în estul, centrul şi sud-estul ţării, pe arii restrânse va fi polei sau gheţuş.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă luni.

Citește și
Copii, zapada
Școli închise luni și marți în mai multe localități, după codul portocaliu de ninsori

În Bucureşti, după un weekend mai mult ploios, iată că se întoarce ninsoarea, cel puţin asta spune prognoza specială valabilă până marți la ora 12. Noaptea, temperatura va scădea sub pragul îngheţului, aşa că va fi pericol de polei.

Marți dimineaţă, şoferii vor începe înviorarea cu deszăpezirea maşinilor, pentru că se vor strânge 8 centimetri de zăpadă. Nu pare mult, dar va fi suficient cât să ne treacă peste încălţări şi să troienească străzile secundare pe unde ştim că s-a circulat greu chiar şi atunci când a nins mai puţin.

Iar în următoarele zile prognoza anunţă tot ninsori şi temperaturi scăzute.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult