Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă. Zonele din țară unde vor fi temperaturi de foc | HARTĂ

Your browser doesn't support HTML5 video.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenţionări Cod roșu, Cod portocaliu şi Cod galben de vreme deosebit de caldă, valabile luni și marți în aproape toată țara.

Cod galben de caniculă

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține luni, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Cod portocaliu de caniculă

Luni, valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Cod roșu de caniculă

Citește și
Canicula
Canicula continuă să facă prăpăd și în luna august. În unele zone din țară temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade

De asemenea, luni, în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19...25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod galben de caniculă

Marți, valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Cod portocaliu de caniculă

Valul de căldură va persista marți pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod roșu de caniculă

Conform meteorologilor, marți, în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cum va fi vremea în București

19.08.2024, ora 10:00 - 21.08.2024, ora 09:00

Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult