Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Frigul a cuprins întreaga țară. Când se va schimba din nou vremea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni, vremea se face mai rece ca duminică. Mai apar câțiva fulgi prin est și prin centru, iar vântul va sufla cu putere în sud-estul țării.

Maximele vor fi de la minus 2 grade în depresiuni, la 5-6 grade în Oltenia, însă vom resimți temperaturi mult mai scăzute din cauza aerului rece.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă închisă, mai rece ca duminică, cu un pic de lapoviță prin zona litoralului. Vântul creează probleme și poate atinge și viteze de 80 km/h. Noaptea se lasă frigul și se ating minus 5 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei o să fie rafale de vânt puternice. Temperaturile resimțite vor fi scăzute, iar maximele scad față de zilele trecute.

În nordul Moldovei și în Bucovina dimineața mai apar ceva fulguieli. Atmosfera se menține închisă și mai târziu, dar vântul nu va fi așa de intens ca în sud-est. Se răcește simțitor pe timpul nopții, iar prin Bucovina se lasă gerul.

Citește și
vreme
Val de frig polar în România. ANM anunță ger, viscol şi polei

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș prindem vreme rece, dar va fi soare cu dinți. Noaptea se anunță chiar geroasă.

Se mai răcește și în vestul țării, cerul se înseninează și vântul va avea unele intensificări. Foarte frig va fi și peste noapte.

În Transilvania mai vin câțiva fulgi în prima parte a zilei, dar mai târziu vedem soarele. Atmosfera va fi rece, iar peste noapte, gerul cuprinde toată provincia.

În Oltenia stăm mult mai bine cu vremea. Aici va fi soare și mai cald decât în restul țării, iar maximele ajung la 5-6 grade.

Timp frumos găsim și în ținuturile sudice, dar percepem temperaturi mai mici decât în termometre. Vântul prinde putere și aici.

București

 

Și în București se face mai frig, iar în primele ore, mai rămân ceva nori. Spe amiază, vântul îi risipește și vor fi rafale de 55 km/h. Presiunea atmosferică va crește, iar maxima ajunge pe la 3...4 grade.

La munte

 

În zonele de munte prindem vreme geroasă. Dimineața o să mai ningă, dar treptat, cerul se degajează și vântul continuă să spulbere zăpada. Poate atinge viteze de 80 km/h.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

 

Și marți atmosfera va fi rece. Dimineața va fi geroasă în nord și prin centru, iar la amiază se înseninează complet. Vântul rămâne nervos în sud-est, iar nivelul presiunii atmosferice mai crește un pic. Miercuri avem cam aceeași situație: ger în primele ore, condiții de chiciură și ceață la câmpie și o amiază însorită peste tot. Joi, atmosfera se mai dezmorțește, avem soare în majoritatea zonelor, iar în noaptea următoare, va fi ger doar prin depresiuni.

În București

Marți o să avem cer senin și atmosferă cam rece, iar în noaptea de marți spre miercuri vor fi minus 7 grade în centrul orașului, la periferie chiar ger. Miercuri se încălzește ușor, se ating 5...6 grade pe la prânz, dar minima coboară până la minus 5 grade. De joi, atmosfera se mai dezmorțește, iar norii vor fi destul de rari.

La munte  

Foarte frig va fi și marți: ger o bună parte a zilei, soare cu dinți mai târziu și un vânt cam nervos, cu viteze de 60 km/h. Miercuri, gerul se mai înmoaie, vântul se domolește și se anunță vreme frumoasă, în ansamblu. Joi se face mai cald, se pot înregistra zero grade chiar și la 1.800 metri altitudine, iar norii vor fi rari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult