Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explicația meteorologilor pentru valul de aer rece care a adus zăpadă în iulie

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ţară, un val de aer rece care a intrat prin nord-vest a adus iarna la munte, unde a nins chiar în luna lui cuptor. Pe creste s-a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri, iar în noaptea de joi spre vineri, la Vârful Omu, a fost viscol.

În Bucegi, la 2.500 de metri, este iarnă în toată regula. În cursul nopții a nins, vântul a suflat ca turbat, iar temperatura a coborât sub zero grade Celsius. În doar câteva ore, s-a aşternut un strat nou de zăpadă.

Întâlnim această situaţie pentru prima dată în ultimii opt ani. Se simte un frig pătrunzător şi este ceață densă.

Turiştii care au urcat pe munte cu telcabina din Buşteni au fost luaţi prin surprindere de peisaj. Mulţi erau îmbrăcaţi de vară, cu pantaloni scurţi şi doar câţiva aveau la ei haine mai groase.

Turist străin: „E puţin frig."

Citește și
ploaie vremea
Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele 3 zile

Turist: „În ultimii ani, eu nu am mai văzut aşa schimbare de vreme, să ningă la jumătatea lunii lui cuptor."

Tânără: „Aseară era cald şi dintr-o dată a venit grindină. S-a trecut de la un fenomen la altul. Mi-am luat mănuşi şi trei straturi de haine."

La Bâlea Lac, termometrele au indicat joi seară doar un grad Celsius. Cerul a fost brăzdat de fulgere. Peste noapte şi aici s-a aşternut zăpadă.

Ninsorile, neobişnuite pentru acesta perioadă, au fost aduse de un val de aer rece care a intrat în România prin nord-vest.

Roxana Bojariu, șef secție climatologie ANM: „Pe fondul unui ciclon care se afla deasupra României, care prin mişcarea să trage aer dinspre zonele nordice, îl aduce taman deasupra României şi aceste sisteme de vreme se perdină foarte rapid, îşi modifică foarte rapid caracteristicile şi rezultatele se văd în temperatură, nebulozitate."

Dacă sâmbătă, în România, vremea se va încălzi uşori, de duminică meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor. De asemenea, sunt aşteptate ploi cu descărcări electrice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult