Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Efectele ciclonului care a lovit România. ”Se putea produce un dezastru”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ciclonul aflat deasupra României a adus ploi, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară. O furtună de 15 minute a rupt mai mulţi arbori la Târgu Jiu, iar unul a căzut lângă sculpturile lui Brâncuşi.

Iar la Tulcea, sistemul de canalizare s-a înfundat și străzile au fost acoperite de apă. Centrul oraşului Tulcea este înghiţit de o baltă imensă la fiecare ploaie mai puternică. Asta, deşi sistemul de canalizare a fost refăcut şi a costat milioane de euro.

În judeţul Timiş, la Lugoj, o ploaie torenţială, cu grindină, a inundat străzile din oraş. La fel s-a întâmplat şi în Târgu Jiu unde canalizarea a cedat.

Localnic: "E de râsul lumii!"

Apa a pătruns şi în subsolul câtorva case. Pompierii au intervenit cu motopompe, în zonele inundate.

Proprietar casă: "A plouat destul de mult, canalizarea lu domnu' primar e la pământ, nu avem încotro, asta e a patra oară anul ăsta."

Un copac uriaş, cu un diametru de peste un metru, s-a prăbuşit, în urma furtunii chiar lângă operele lui Brâncuşi, pe Aleea Scaunelor, care uneşte Poarta Sărutului de Masa Tăcerii.

Cât timp muncitorii au curăţat zona, turiştii nu au avut voie în parc. Din fericire, operele de artă nu au avut de suferit.

Doru Strambulescu, director Centrul de Cultură "Constantin Brâncuşi":"E bine că nu s-a întâmplat o tragedie, o dramă, putea să cadă copacul pe unul dintre scaune sau pe toate cele 3 scaune care sunt în preajma copacului şi să se producă un dezastru."

Meteorologii spun că ciclonul aflat deasupra ţării noastre şi care s-a format deasupra Marii Adriatice, a traversat România şi se îndreaptă spre Ucraina şi Marea Neagră.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult