Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Circulație închisă pe toate drumurile publice din afara localităților din județele Iași și Botoșani. Perioada restricțiilor

Se închide circulația pentru toate categoriile de autovehicule în județele vizate de avertismentul meteorologic de Cod roșu de vreme rea.  

Începând de miercuri, de la ora 21:30, în județele Botoșani și Iași este închisă circulația pe toate drumurile publice din afara localităților. 

Măsura se aplică inclusiv mijloacelor de transport persoane. Circulația este interzisă pe perioada restricțiilor instituite, pentru toate categoriile de autovehicule. 

De asemenea, circulația pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone a fost închisă în județele Botoșani și Iași începând cu ora 20.00.

„Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum. Evitați deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale înainte de a pleca la drum. De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveți autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar”, tarnsmite CNAIR.

Citește și
paste
Cum va fi vremea de Paște 2023. Prognoza meteo pentru Săptămâna Mare și Florii

Mesaje de avertizare pentru populație

Forțele de intervenție au fost suplimentate pe perioada viscolului. La nivelul IGSU s-a dispus măsura suplimentării mijloacelor de intervenție locale cu personal și tehnică.

Totodată, pentru protecția populației din județele aflate sub incidența codului de vreme severă, vor fi transmise mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Recomandăm populației să adopte un comportament preventiv și să respecte măsurile de autoprotecție pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune viața în pericol.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Cod Roşu de viscol şi ninsori în Iași și Botoșani

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting Cod Roşu de viscol şi ninsori pentru judeţele Botoşani şi Iaşi, până joi dimineață.

Avertizarea de Cod Roşu a intrat în vigoare miercuri, de la ora 18:40, și este valabilă până joi, la ora 04:00, în judeţele Botoşani şi Iaşi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult