Cum va fi vremea la început de aprilie 2023. Anunțul meteorologilor privind evoluția vremii în următoarele patru săptămâni
Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 martie
Meteorologii anunță că săptămâna viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele nord-estice.
În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 martie 2023Estimările arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Abaterea termică cea mai mare va fi în zona Maramureșului și în județul Bistrița-Năsăud.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Vremea la final de lună martieÎn intervalul 27 martie – 3 aprilie, meteorologii prognozează temperaturi ale aerului ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cel mai cald va fi în sud-estul țării unde vor fi medii zilnice de peste 10 grade Celsius,
În această săptămână regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Cum va fi vremea la început de aprilieMediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În sud și vest, mediile zi-noapte vor fi în jur de 10 grade, în timp ce în Dobrogea, Moldova și Transilvania vor fi în jur de 8 grade Celsius.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Cum se fac estimările meteo pentru patru săptămâniAdministrația Națională de Meteorologie anunță că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.
Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.