Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum va fi vremea în august. Cantitățile de precipitații vor fi reduse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Până duminică aproape întreaga țară se află sub un cod galben și unul portocaliu de caniculă, însă și în august va fi foarte cald.

Sunt anunțate temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru ultima lună de vară.

Luna august va fi una secetoasă, cel puțin în prima jumate. Vor fi mai puține ploi și mai multe zile călduroase. Vor fi ploi de vară ce vor cădea local, după-amiaza și seara, dar, per total, cantitățile de precipitații vor fi reduse.

În primele 10 zile din august, în toată tara, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Mult mai cald va fi în special în sudul și sud-vestul țării, adică în Muntenia, Oltenia și în Banat. De exemplu, în mod obișnuit, în august ar trebui fie între 25 și 31 de grade, dar s-ar putea să avem din nou temperaturi caniculare, cuprinse între 33-35 de grade.

Temperaturile se vor menține ridicate și la mijlocul lunii august, ceea ce înseamnă că pe 15 august, de Sfânta Maria va fi foarte cald, în special în regiunile din sud-vestul țării, adică în Banat și în Oltenia. În această perioadă ploile vor lipsi în vestul țării și vor cădea sporadic în restul regiunilor.

Citește și
vremea
Vremea azi, 30 iulie. Caniculã şi stres termic, în majoritatea zonelor țãrii

Spre finalul lunii august, temperaturile mai scad un pic și se vor apropia de 30 de grade. Căldura va persista însă în sudul țării. Tot atunci se înmulțesc și ploile, în special în zona Moldovei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult